«Tête-à-Tête 20 epizodēs»: Džeza leģendas Daniela Kramera koncerta tiešraide un meistarklase (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7.maijā plkst.19.00 Latvijas Radio programmā Klasika izskanēs Krievijas instrumentālā džeza leģendas, Maskavas konservatorijas džeza improvizēšanas klases dibinātāja, aktīva koncertmākslinieka un džeza virtuoza Daniela Kramera koncerta «Džeza spēles» tiešraide no Latvijas Radio 1.studijas. Koncertā piedalīsies arī Māris Briežkalns (sitamie instrumenti) un Toivo Unts (kontrabass, Igaunija). 

8.maijā plkst.12.00 pianists sniegs atklāto bezmaksas meistarklasi Latvijas Mūzikas akadēmijas Kamerzālē, vērot meistarklasi aicināti visi interesenti. Koncerts un meistarklase notiek Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmas «Tête-à-Tête 20 epizodēs» ietvaros.

Daniels Kramers ir viens no krievu džeza skatuves vadošajiem mūziķiem, unikāls pianists un komponists, kā arī vairāku Krievijas džeza festivālu mākslinieciskais vadītājs un džeza izpildītāju konkursu organizētājs. Pasaulē viņa spēles meistarību novērtē visās džeza mūzikas stilistikās, sākot no tradicionālā džeza līdz avangardam. Jau 1988. gadā sācis aktīvu starptautisku koncertdarbību, kas ietver gan solokoncertus, gan sadarbību ar pasaulslaveniem simfoniskajiem orķestriem, dalību starptautiskos džeza un akadēmiskās mūzikas festivālos, kā arī kopīgus projektus ar virkni Eiropā atzītu džeza mākslinieku. Viņa koncerti notikuši Francijā, ASV, Spānijā, Austrālijā, Čehoslovākijā, Itālijā, Zviedrijā, Ungārijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Somijā, Ķīnā, Āfrikas un Centrālamerikas valstīs.

Daniels Kramers ir Maskavas Valsts konservatorijas mācībspēks un Džeza improvizācijas klases dibinātājs, kā arī Maskavas Moderno mākslu universitātes Džeza katedras vadītājs. 1995. gadā uzsācis koncertciklu Džeza mūzika klasiskajās koncertzālēs, kas turpina pulcēt klausītājus lielākajās Krievijas akadēmiskās mūzikas koncertu norises vietās. Maestro Daniels Kramers 2012. gadā ieguvis Krievijas Tautas skatuves mākslinieka nosaukumu.

Koncerta tiešraidē piedalīsies arī Māris Briežkalns (sitamie instrumenti) un Toivo Unts (kontrabass, Igaunija).

TÊTE-À-TÊTE 20 EPIZODĒS apvieno Borisa un Ināras Teterevu atbalstītus mākslas un izglītības projektus. No 2.maija līdz 4.jūnijam māksla virmos Rīgas izstāžu, koncertu, teātru zālēs, Latvijas Nacionālajā operā un Rundāles pilī, kā arī tiešraidēs radio un televīzijā. Mākslas mīļotājiem būs iespēja apmeklēt arī unikālas atklātās lekcijas, kuras pasniegs mākslinieks Lehs Majevskis (Lech Majewsky, Polija), fotogrāfi Stefans Vanfleterens (Stephan Vanfleteren, Beļģija), Pauls Hansens (Paul Hansen, Zviedrija), Jans Grarups (Jan Grarup, Dānija), kinofilmu starptautisku zīmolu mārketinga stratēģiju veidošanas eksperts Džerijs R. Hasfāters (Jere R. Hausfater, ASV), režisors Kirils Serebreņņikovs (Kirill Serebrennikov, Krievija), mākslinieks Imants Lancmanis (Latvija), mākslas kritiķe un kuratore Helēna Demakova (Latvija), džeza pianists Daniels Kramers (Daniel Kramer, Krievija), mākslinieki Jāns Tomiks (Jaan Toomik, Igaunija), Jiri Ojavers (Juri Ojaver, Igaunija), kā arī redzēt lekcijas tiešraidē un ierakstā www.diena.lv. Atklātās lekcijas TÊTE-À-TÊTE 20 EPIZODĒS ietvaros notiks bezmaksas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu