Tiesa atsaka apcietināt Rīgā trakojušu Horvātijas futbola fanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesa šodien atteikusi apcietināt vienu no Horvātijas futbola komandas «Hajduk» faniem, kurš 26.jūlijā tika aizturēts par nekārtību izraisīšanu Rīgā un pašvaldības policista traumēšanu.

Futbola līdzjutējam piemērots aizdomās turamā statuss un noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Sākotnēji policija bija plānojusi lūgt piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu - diviem Horvātijas futbola faniem, kuri iekaustījuši kādu Rīgas pašvaldības policistu, tomēr no ieceres apcietināt otro aizturēto tiesībsargi atteikušies.

Kopumā ceturtdien tika aizturēti deviņi Horvātijas futbola fani, septiņi no kuriem tika sodīti administratīvā kārtībā. Katram no viņiem par sīko huligānismu tika piemērots 250 latu naudas sods. Šie fani bija lamājušies, mētājuši petardes un citādā veidā traucējuši sabiedrisko mieru.

LETA jau ziņoja, ka pirms Rīgas «Skonto» un Splitas «Hajduk» spēles vairāki viesu komandas līdzjutēji sarīkoja nekārtības gan Rīgas centrā, gan pie «Skonto» stadiona.

Konflikti sākušies Vecrīgā. Līvu laukumā tovakar ālējušies 70 līdz 80 Horvātijas futbola fani stiprā alkohola reibumā, kuri skaļi uzvedās, sita glāzes un veica sīkas huligāniskas darbības. Notikuma vietā sabiedrisko kārtību nodrošināja liels skaits policistu, kuri, lai nepieļaut nopietnus sabiedriskās kārtības pārkāpumus, ārzemju futbola fanus pavadīja līdz «Skonto» stadionam.

Pa ceļam uz stadionu, E.Melngaiļa un Antonijas ielu apkārtnē, Horvātijas futbola fani izraisīja masveida kautiņu ar mājinieku futbola komandas faniem, spridzināja petardes, meta akmeņus un krēslus no vasaras kafejnīcām.

Daži no ārzemju futbola faniem pretojoties policijas centieniem nepieļaut nekārtības, uzbruka policijas darbiniekiem. Šāda uzbrukuma rezultātā cieta pašvaldības policijas darbinieks, kuram trāpīja ar krēslu pa galvu. Cietušajam pašvaldības policijas darbiniekam nozīmēta medicīniskā ekspertīze miesas bojājumu smaguma pakāpes noteikšanai. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas, proti, par huligānismu, miesas bojājumu nodarīšanu un pretošanos varas pārstāvim. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem, paredz likums.

Pēc intensīvām policijas darbībām pūli izdevies aizvirzīt uz stadiona noteikto sektoru un nekārtības izbeigtas. Horvātijas kluba fani mēģinājuši vardarbīgi iekļūt skatītāju sektorā, kurš tiem nebija paredzēts, tādēļ bijusi nepieciešama policijas pārstāvju iejaukšanās, kuri līdzjutējus pavadīja uz pareizo sektoru. Pēc futbola spēles nekārtības nav turpinājušās.

Konflikti notikuši ne tikai starp Splitas komandas līdzjutējiem un policistiem, bet arī ar citu komandu faniem. Futbola līdzjutēju resursi internetā liecina, ka ar horvātu faniem izvicināt dūres pirms spēles vēlējušies futbola kluba «Ventspils» un Sanktpēterburgas «Zenit» atbalstītāji. Aptuveni desmit «Ventspils» fanu grupējuma «FKV Lads» un 20 «Zenit» huligāni stājušies pretī 50 «Hajduk» grupējuma «Torcida Split» pārstāvjiem. Noskaidrot attiecības patraucējuši policijas darbinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu