Tiesa liek maksāt kompensāciju vīrietim, kas kļuvis atkarīgs no homoseksuāliem dzimumsakariem (160)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas apelāciju tiesa trešdien atstāja spēkā jau iepriekš pieņemtu spriedumu, liekot farmācijas koncernam «GlaxoSmithKline» (GSK) maksāt 197 000 eiro (138 000 latu) lielu kompensāciju kādam vīrietim, kurš, lietodams uzņēmuma ražotās zāles, iemantojis atkarību no homoseksuāliem dzimumsakariem un azartspēlēm.

Divu bērnu tēvs Didjē Žambārs cietis no blakusparādībām, kad 2003.gadā sācis lietot zāles «Requip», ārstējot Pārkinsona slimību, kas izraisa trīces un valodas traucējumus, kā arī kavē kustības, konstatēja Rennas tiesa.

Nantes tiesa martā jau bija likusi britu farmācijas uzņēmumam izmaksāt Žambāram 117 000 eiro lielu kompensāciju.

Kad tiesā tika nolasīts spriedums, Žambārs, kuram līdzi bija atnākusi viņa laulātā draudzene, izplūda asarās.

«Šī ir lieliska diena,» viņš sacīja. «Tā bija septiņu gadu cīņa, kurai mums bija ierobežoti līdzekļi, lai atzītu faktu, ka GSK mums meloja un sadragāja mūsu dzīves.»

Tagad 52 gadus vecais Žambārs skaidro, ka medikamentu dēļ viņš kļuvis atkarīgs no tīmekļa azartspēlēm, pazaudējis ģimenes ietaupījumus, zadzis, lai varētu turpināt šo netikumu, kas viņam izmaksājis 82 000 eiro.

Viņš astoņas reizes mēģinājis izdarīt pašnāvību un ieguvis nepārvaramu atkarību no homoseksuāliem dzimumsakariem, atklājis šo savu noslieci tīmeklī, mēdzis pārģērbties par sievieti.

Riskanto seksuālo dēku rezultātā Žambārs ticis izvarots.

Tas, ka medikamentam «Requip» ir nevēlami blakusefekti, bijis zināms jau gadiem ilgi, tomēr atbilstoša informācija uz zāļu iepakojuma parādījusies tikai 2006.gadā, norādīja Žambāra advokāti.

Komentāri (160)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu