Tiesā nonāk lieta pret personu, kas apsūdzēta par 10 000 latu izkrāpšanu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors Didzis Vilemsons tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par svešas mantas iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos un ar viltu, krāpšanu nelielā apmērā un tādu datu iegūšanu un izmantošanu, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekli, portāls «Apollo» uzzināja prokuratūrā.

Lēmums par lietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētā persona laikā no 2012.gada februāra līdz 2012.gada augustam mantkārīgu motīvu vadīts izmantoja kopumā 21 cilvēka uzticību, maldinot viņus par iespēju nopelnīt naudu un nepieciešamību izmantot viņu bankas kontu naudas pārskaitījumiem.

Cilvēki, būdami maldināti un uzticoties apsūdzētajai personai, nodeva savus personas datus, bankas konta numuru, Internetbankas lietotāja numuru, paroli un kodu karti, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekli.

Pēc šīm darbībām, apsūdzētais, izmantojot nelikumīgi iegūtos personu datus, kā arī internetbankas lietotāja numuru, paroli un kodu karti, elektroniski reģistrējās 10 dažādās ātro kredītu sniedzēju iestādēs un kopumā 68 reizes pieprasīja kredītus un iestādes būdamas maldinātas par aizdevuma pieprasītāja identitāti, pamatojoties uz apsūdzētās personas ar viltu sastādīto aizdevuma pieprasījumu, izmaksāja dažāda lieluma kredītus.

Kopumā tika izkrāpti 10 125 lati.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu