Tiesa pagaidām negroza Lemberga drošības līdzekļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas apgabaltiesa šonedēļ noraidījusi Ventspils mēra Aivara Lemberga lūgumu atcelt vairākus viņam piemērotos drošības līdzekļus, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Kā paskaidroja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne, līdz ar to Ventspils mēram joprojām ir spēkā trīs drošības līdzekļi - nodošana policijas uzraudzībā ar papildu aizliegumu mainīt deklarēto dzīvesvietu bez procesa virzītāja atļaujas, papildu aizliegumu tuvoties noteiktām personām un papildu pienākumu katru diennakti noteiktā laikā atrasties deklarētajā dzīvesvietā, kā arī aizliegums izbraukt no Latvijas un noteiktas nodarbošanās aizliegums, liedzot viņam pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Lembergs bija lūdzis tiesu atcelt visus minētos drošības līdzekļus, izņemot aizliegumu izbraukt no Latvijas.

Šodien tā dēvētajā Lemberga krimināllietā Rīgas apgabaltiesā aiz slēgtām durvīm tika turpināta liecinieka Rūdolfa Meroni nopratināšana. Nākamā tiesas sēde notiks pirmdien, 28.maijā, plkst.11, un uz to vairs netiks aicināts Meroni, bet gan kāds cits liecinieks. Līdz ar to nākamnedēļ krimināllieta tiks izskatīta atklātās sēdēs.

Tomēr pilnībā pabeigt Meroni nopratināšanu tik drīz vēl neizdosies. Paredzēts, ka Šveices advokāts atkal uz Rīgas apgabaltiesu tiks aicināts 18.jūnijā. Savukārt jūlijā saistībā ar atvaļinājumu laiku tiesas sēdes Lemberga krimināllietā nenotiks.

Kā ziņots, Meroni tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem lieciniekiem tā dēvētajā Lemberga krimināllietā. Pirmo reizi Rīgas apgabaltiesā liecināt viņš ieradās 7.februārī.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram apsūdzēts arī viņa dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis.

Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Ligita Kuzmane un Irīna Jansone, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš 2009.gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 2009.gada 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs netika līdz sprieduma taisīšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu