Tiesai nodod krimināllietu par juvelierveikala aplaupīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: poritsky, CC BY-NC 2.0

Pagājušajā piektdienā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par juvelierveikala aplaupīšanu apsūdzēti divi vīrieši, informē Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Apsūdzētie, savstarpēji bija vienojušies par to, ka aplaupīs kādu juvelierveikalu Rīgā, Brīvības ielā. Paredzot, ka veikalā vitrīnas varētu būt aprīkotas ar bruņu stikliem, viņi vienojās, ka līdzi ņems celtniecības āmuru stiklu sasišanai, gumijas cimdus, lai neatstātu pirkstu nospiedumus, kā arī šaujamierocim līdzīgu pneimatisko pistoli, lai draudētu veikala pārdevējai un nepieļautu pretošanos.

Veicot noziegumu, apsūdzētie iegāja veikalā un viens no apsūdzētajiem vīriešiem pret veikala pārdevēju pavērsa pneimatisko pistoli, tikmēr otrs apsūdzētais, ar līdzi paņemto āmuru, sasita trīs stikla vitrīnas un nolaupīja četras paletes - displejus ar zelta un sudraba ķēdītēm vairāk nekā 2258 eiro vērtībā.

Viens apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas (par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās) un 185.panta pirmās daļas (par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu), savukārt otrs apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu