Tiesās ārzemniekus par viltotu maksājumu karšu izmantošanu Latvijā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/:LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šā gada 11.oktobrī plkst.14 paredzējusi skatīt krimināllietu, kurā par vairāk nekā 200 gadījumiem, kad ar viltotām kartēm no Latvijas banku bankomātiem izņemta nauda, apsūdzēts viens Rumānijas un viens Moldāvijas pilsonis.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, apsūdzības abiem uzrādītas pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem, kas paredz atbildību par nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem un datu, programmatūras un iekārtu iegūšanu, izgatavošanu, izplatīšanu, izmantošanu un glabāšanu nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem.

Bargākais sods, ko par šādiem noziegumiem tiesa var piespriest, ir brīvības atņemšana līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) maijā lūdza prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret vienu Rumānijas un vienu Moldāvijas pilsoni, kuri ar viltotām maksājuma kartēm no bankomātiem izņēmuši ap 8000 latu. Policijai kopumā lietā izdevies pierādīt 279 noziedzīgo darbību epizodes.

Sākotnēji policija bija aizturējusi trīs personas - divus vīriešus un sievieti, bet par viņas darbībām netika iegūti pietiekami pierādījumi, un kriminālprocess daļā pret sievieti ir izbeigts.

Jau ziņots, ka trīs personu grupa tika aizturēta šā gada janvārī. ENAP noziedznieku aizturēšanā palīdzēja AS «Swedbank» un AS «PrivatBank» drošības dienestu darbinieki.

Divi Rumānijas pilsoņi - 26 gadus vecs vīrietis un 25 gadus veca sieviete - un viens 27 gadus vecs Moldāvijas pilsonis tika aizturēti nozieguma veikšanas brīdī, kad ar viltotu karti no bankomāta centās izņemt skaidru naudu. Policija noskaidroja, ka aizturētie sākotnēji uz bankomātiem uzstādījuši ierīces, ar kuru palīdzību ieguva banku klientu maksājumu karšu datus un pēc tam, izmantojot viltotas maksājumu kartes, izņēma no bankomātiem skaidru naudu. Nauda izņemta dažādās Latvijas pilsētās - Rīgā, Cēsīs, Liepājā un Ventspilī.

Personu dzīvesvietu kratīšanas laikā atrasti arī lietiskie pierādījumi - 30 viltotas maksājumu kartes, ierīces maksājumu karšu viltošanai, datortehnika, kurā tika glabāti maksājumu karšu dati, kā arī skaidra nauda - 4000 latu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu