Tiesību zinātņu studiju virzienā par vājām atzītas piecas privāto augstskolu studiju programmas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Studiju virzienā «Tiesību zinātnes» no 41 reģistrētās studiju programmas starptautiskie eksperti ieteikuši pārtraukt īstenot piecas studiju programmas trijās privātajās augstskolās, liecina Augstākās izglītības padomes (AIP) īstenotā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta «Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai» rezultāti.

Studiju programmu izvērtēšanā eksperti ieguvuši faktus, kas viņiem licis apšaubīt SIA «Biznesa vadības koledža» īstenoto studiju programmu «Tiesību zinātnes», augstskolas «EIHSEBA» studiju programmas «Jurisprudence» un «Tiesību zinātnes», kā arī Sociālo tehnoloģiju augstskolas divas programmas «Tiesību zinātnes».

Latvijas Universitāte (LU) studiju programmā «Starptautiskās attiecības (tiesības)» studējošos neuzņem jau kopš 2008.gada, jo notiek studijas programmas reorganizācija. Savukārt LU studiju programma «Tiesību zinātnes» tika slēgta jau 2010.gada 31.decembrī. Netika vērtēta arī Liepājas Jūrniecības koledžas studiju programma «Tiesību zinātne un jūras tiesības».

Pārējās 33 studiju virziena «Tiesību zinātnes» studiju programmas, ko īsteno deviņās augstākās izglītības iestādēs saņēma augstāko novērtējumu, kas nozīmē, ka tās ir kvalitatīvas un ilgtspējīgas.

Kā ziņots, AIP īstenotā ESF projektā «Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai» sagatavotie ekspertu vērtējumi studiju programmām sadalīti trijās grupās. Pirmajā grupā ir programmas, kas ir kvalitatīvas un ilgtspējīgas, otrajā grupā - programmas, kuru ilgstošai pastāvēšanai nepieciešami konkrēti uzlabojumi, trešajā grupā - programmas, kuru pastāvēšanas lietderība ir faktoloģiski pamatojami apšaubāma.

AIP informēja, ka programmas ir sadalīta grupās atbilstoši to ilgtspējas vērtējumam, kas ietvēra četras vērtēšanas grupas: kvalitāte, resursi, ilgtspēja, sadarbība/pārklāšanās, attiecīgi to kvalitāte ir tikai viens no vērtējuma komponentiem. Līdz ar to programmas, kas iekļautas trešajā grupā, nav viennozīmīgi uzskatāmas par nekvalitatīvām.

AIP uzsver, ka projekta iesaistīto ekspertu darba rezultāti nav studiju virzienu galīgais vērtējums un akreditācijas procesā ekspertu vērtējumiem tiks pievienoti augstākās izglītības institūciju paskaidrojumi, komentāri un labojumi. Lēmumu par studiju virzienu akreditāciju pieņems, ņemot vērā visus iesniegtos dokumentus un uzklausot mutiskos paskaidrojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu