Tieslietu ministrs: Par krimināllietā iesaistītās personas soda mīkstināšanu jāpieņem tiesai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) ceturtdien, tiekoties ar Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāju Andri Guļānu un ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, norādīja, ka joprojām aizstāv savu iepriekš pausto viedokli saistībā ar Kriminālprocesa likuma grozījumiem.

Ministrs uzskata, ka lēmums par atbrīvošanu no kriminālatbildības vai soda samazināšanu lietā iesaistītajām personām apmaiņā pret nozīmīgu informāciju būtu jāpieņem nevis ģenerālprokuroram, bet tiesai, jo šāds regulējums būtu atbilstošāks tiesiskas valsts principiem, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Artūrs Cukurs.

Lai arī AT priekšsēdētājs un ģenerālprokurors norādīja, ka vairāk sliecas atbalstīt regulējumu, kurā šo lēmumu pieņemtu ģenerālprokurors, ne Guļāns, ne Maizītis kategoriski nenoliedza variantu, kurā lēmumu par atbrīvošanu no kriminālatbildības pieņemtu tiesa.

Visas trīs amatpersonas bija vienisprātis, ka grozījumi Kriminālprocesa likumā ir aktuāli un nepieciešami un ka tiks turpināts darbs, lai tie tiktu pieņemti.

Tāpat Bērziņš ar Guļānu un Maizīti pārrunāja aktualitātes, kas saistītas ar Tiesnešu ētikas komisijas izveidi.

Guļāns norādīja, ka pagaidām nav skaidrs, kā Tiesnešu ētikas komisija uzsāks darbu, kā tiks ievēlēts tās priekšsēdētājs, kas varēs sasaukt sēdi un kas izstrādās komisijas reglamentu. Bērziņš ar AT priekšsēdētāju vienojās, ka par šiem jautājumiem Guļāns iesniegs priekšlikumus līdz 7.janvārim.

Paredzēts, ka Tiesnešu ētikas komisijas normatīvais regulējums tiks iekļauts likumā «Par tiesu varu», par pamatu ņemot Tiesu iekārtas likumprojektā noteikto. Tieslietu ministrs izteica gatavību iesniegt attiecīgus priekšlikumus grozījumiem likumā «Par tiesu varu» Saeimas Juridiskajā komisijā līdz 10.janvārim.

Rīt, 4.janvārī, Bērziņš tiksies ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani (LPP/LC), norādīja Cukurs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu