Tiesnešu sarunas Anglijas premjerlīgas spēļu laikā turpmāk tiks ierakstītas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turpmāk Anglijas futbola premjerlīgas spēļu laikā tiesnešu sarunas tiks ierakstītas.

Šāds lēmums pieņemts pēc soģa Marka Klatenburga skandāla, kurā viņš tika apsūdzēts spēlētājiem veltītos rasistiskos izteikumos spēles laikā starp Londonas «Chelsea» un Mančesteras «United» vienībām.

Anglijas tiesnešu komiteja lēmumu par tiesnešu sarunu ierakstīšanu pieņēmusi, lai nākotnē neatkārtotos kas līdzīgs.

«Lai novērstu risku, ka šāds gadījums varētu atkārtoties, turpmāk tiesnešu sarunas un izteikumi tiks ierakstīti,» teikts komitejas oficiālajā paziņojumā.

Līdz šim Anglijas premjerlīgas spēlēs tiesneši bija aprīkoti ar austiņām un mikrofoniem, lai mača laikā varētu sazināties savā starpā, taču sarunas netika fiksētas ierakstā.

Turpmāk gan galvenajiem, gan līnijtiesnešiem, gan ceturtajam tiesnesim būs jāvalkā mikrofons ar ieraksta funkciju.

Jau ziņots, ka viens no pazīstamākajiem Anglijas futbola tiesnešiem Klatenburgs 28.oktobra spēles laikā starp «United» un «Chelsea» komandām ar saviem izteikumiem apvainojis Londonas vienības nigēriešu pussargu Džonu Obi Mikelu un spāņu uzbrūkošo pussargu Huanu Matu.

«Chelsea» spēlētāja Mikela kolēģis, brazīliešu futbolists Ramirešs pastāstījis, ka spēles laikā Klatenburgs nigēriešu pussarga virzienā veltījis frāzi: «Aizveries, tu, mērkaķi!».

Pats 37 gadus vecais tiesnesis iepriekš FA solījis pieņemt jebkuru viņam piemēroto soda mēru.

Minētajā spēlē Klatenburgs pēc daudzu ekspertu atzinuma otrajā puslaikā nekontrolēja agresīvās un notikumiem bagātās cīņas gaitu. Otrajā puslaikā viņš parādīja sarkanās kartītes diviem «Chelsea» futbolistiem, bet uzvaru nesošos vārtus «United» guva no šķietama aizmugures stāvokļa.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu