«Tiimari» iesniedz bankrota pieteikumu (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ms L, CC BY-NC-ND 2.0

Somijas mājas un kancelejas preču mazumtirgotājs «Tiimari» iesniedzis bankrota pieteikumu.

Lēmumu iesniegt bankrota pieteikumu uzņēmuma pārstāvji skaidro ar vājajiem pārdošanas rezultātiem un nespēju piesaistīt finansējumu darbības turpināšanai.

Šovasar «Tiimari» īstenoja izmaksu samazināšanas programmu, likvidējot 70 darba vietas un slēdzot 24 veikalus, tomēr ar to uzņēmuma glābšanai izrādījies par maz.

«Tiimari» tirdzniecības tīklā Somijā ietilpst 150 veikali, kas kopumā nodarbina gandrīz 500 cilvēkus.

«Tiimari» darbojas arī Latvijā.

Tikmēr «Tiimari Latvia» nav skaidrības par to, kas notiks ar Latvijā esošajiem veikaliem, biznesa portālam «Nozare.lv» pauda «Tiimari» reģionālā direktore Ineta Zaharova.

Viņa norāda, ka pati neko vairāk arī nezina par māteskompānijas iemesliem iesniegt bankrota pieteikumu, kā arī to, ka viņai nav skaidrs, vai māteskompānija ir iesniegusi šo pieteikumu, lai saņemtu valsts atbalstu vai arī, iespējams, iegūtu tiesisko aizsardzību.

«Katrā ziņā varu teikt, ka «Tiimari Latvia» nevienam nav neko parādā,» piebilst Zaharova, stāstot, ka viņai nav skaidrs, kas notiks ar pieciem «Tiimari» veikaliem Latvijā. Viņa arī atzīmē, ka par šo faktu pati uzzinājusi vien šodien.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu