Tiks demonstrēta mākslinieka Kārļa Vītola animācijas filmu programma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Kārlis Vītols ir pēdējā laikā Latvijā labi pazīstams jaunais gleznotājs, grafiķis un animators, kurš medijos tiek dēvēts arī par vienu no lielākajiem provokatoriem mūsdienu latviešu mākslā. Kārlis savos darbos vislabprātāk runā par trim lietām: reliģiju, seksu un nāvi, visbiežāk – par visu kopā. Tas spilgti iezīmējās arī nesen notikušajā Kārļa personālizstādē «Sāga: Botokss», kas apliecina mākslinieka pārdomas par mūsdienu skaistuma un jaunības kultu.

Savas animācijas filmas Vītols veidojis gan kā atsevišķus darbus, gan kā papildinājumus glezniecības izstādēm. Animatora karjeras laikā viņš ieguvis apbalvojumus Latvijas mērogā, savukārt filma «Aptumsums» pasaules pirmizrādi piedzīvoja prestižajā animācijas filmu festivālā Anesī, Francijā. 

Ieskats K. Vītola filmā «Velna Fudži»:

18. janvārī plkst. 19:00 rādīs šādas K. Vītola animācijas filmas:

  • MEHĀNISMS, 10 min., 2007

Kādam Kosmonautam saplīst raķete un viņš nejauši nonāk uz dīvainas metāla planētas. Viņš tobrīd vēl nenojauš, ka visa planētas iekšpuse ir kā gigantisks pulkstenis visuma dzīlēs, un šis pulkstenis nezināmu iemeslu dēļ ir apklusis...

  • FETIŠU DĀRZS, 10 min., 2006

 
Stāsts ir par kādu gleznotāju, kurš ir pazaudējis savu dārzu un meklē ieeju tajā. Viņš sāk rāpties apkārt dzīvžogam, un ceļā atrod dīvainus fetišus, pat nenojauzdams, ka tādejādi veic rituālu, kā rezultātā dārza vidienē rodas viņa gleznas. Kad galvenais varonis visbeidzot ir atradis veidu, kā iekļūt dārzā, viņš pats jau ir pārvērties par savu fetišu. Filma analizē, no kādiem abstraktiem komponentiem sastāv mākslas darbs, un kādus fetišus kultivē pats mākslinieks, lai radītu savu mākslas darbu.

  • VELNA FUDŽI, 32 min., 2009

Fudži kalnu Japānā ir okupējis latviešu velns! Viņš rada latviešu kultūru un ar varu to uzspiež japāņu ciematiem - tādējādi cenzdamies iezīmēt vēl neeksistējošas valsts teritoriju. Kad vienā no ciematiem visi iedzīvotāji tiek noburti par Raiņiem, cīņā par Japānu tiek sūtīts godkārīgs Samurajs.

  • APTUMSUMS, 10 min., 2010

Filmas pamatā ir mītiska dabas parādība Saules aptumsums, kuras laikā Mēness aizsedz Sauli, un tādejādi «paver vārtus» starp divām pasaulēm. Tas ir īss laika posms, kad pār zemi nolaižas mēness ēna un atdzīvojas krēslas būtnes. Pazūd robežas starp reālo un iztēloto, jo tas viss top par MĪTISKĀ LAIKA satstāvdaļu. Filma stāsta par rituālu, ko veic vīrietis, lai aizsniegtos līdz sievietei, un kolīdz tas ir paveikts, viņi abi ir spējīgi saprasties.

Seansa sākums plkst. 19:00
Programmas garums: 62 min.

facebook.com

Bez pieraksta ieejas maksa 3 Ls

Club Kino ir multikulturāla vide ar īpašu un vienmēr pārdomātu gaisotni. Savu darbību klubs uzsāka 2011.gada rudenī, atklājot to bijušajās kino Daile telpās – Kr.Barona ielā 31.

info@clubkino.lv


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu