Tiks ielikts jaunā Valkas depo pamatakmens (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vizualizācija

Ceturtdien, 27. martā, Vienības gatvē 11, svinīgā pasākumā tiks likts pamatakmens Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Valkas daļas depo jaunbūvei. Svinīgais pasākums norisināsies Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta «Pārrobežu rīcības spēju attīstīšana, veicot kopīgas katastrofu seku likvidēšanas aktivitātes skarbos vides apstākļos» konferences ietvaros. Visi žurnālisti laipni aicināti!

«Šis būs jau otrais ugunsdzēsēju depo Latvijā, kas pēdējo 35 gadu laikā celts kā jaunbūve. Tas būs mūsdienīgs un kalpos tam, lai ik dienu varētu rūpēties par cilvēku drošību Valkas un arī visā Vidzemes reģionā.» saka VUGD priekšnieks pulkvežleitnants Oskars Āboliņš.

Ir paredzēts izbūvēt auto garāžas ar novietni deviņām ugunsdzēsēju automašīnām un administrācijas korpusu, kā arī mācību torni. Depo ēkas kopējā platība - 2019,77 m2. Celtniecības darbus veiks SIA «BAZALTS». Valkas ugunsdzēsēju depo būvdarbus plānots pabeigt 2015. gada martā.

Depo būvniecība notiek Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta «Pārrobežu rīcības spēju attīstīšana, veicot kopīgas katastrofu seku likvidēšanas aktivitātes skarbos vides apstākļos» ietvaros.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies VUGD priekšnieks pulkvežleitnants Oskars Āboliņš, VUGD priekšnieka vietnieks pulkvedis Intars Zitāns, Valkas domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, pārstāvji no Igaunijas Glābšanas pārvaldes, kā arī no Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas sekretariāta.

Šī projekta mērķis ir uzlabot glābšanas dienestu personāla zināšanas un rīcības spējas pierobežas reģionā, lai stātos pretī tādām vides un cilvēka izraisītām katastrofām kā lieli kūlas un zemsedzes ugunsgrēki, kuros ir skarbi vides apstākļi un kur pastāv grūtības ar ūdens nodrošināšanu avārijas seku likvidēšanas laikā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu