Tilta traģēdija – 10 gadu laikā pirmais gadījums ar letālu iznākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Pēdējos desmit gados reģistrēti vismaz desmit mēģinājumi uzkāpt Vanšu tilta vantīs, bet traģiskais gadījums, kad jaunietis pa vantīm uzrāpās līdz tilta augšai un nolēca, ir pirmā reize ar letālu iznākumu, liecina aģentūras LETA arhīvs.

2002.gada vasarā kāds vīrietis mēģināja «iekarot» Vanšu tiltu pa vantīm, turklāt pat divreiz. 2003.gada novembrī kāds vīrietis mēģināja uzrāpties pa Vanšu tilta ārējo garāko vanti.

2004.gada aprīlī kādam pārgalvim pa Vanšu tilta vanti izdevās tikt līdz pašai augšai, pēc kā viņš pats nokāpa lejā.

2006.gadā trīs reizes notika mēģinājums uzrāpties pa tilta vantīm - janvārī kāds vīrietis uzrāpās Vanšu tilta vantīs aptuveni 30 līdz 40 metru augstumā, bet glābēju palīdzība nebija nepieciešama, jo vīrietis lejā nokāpa pats. Tā paša gada aprīlī tilta vantīs mēģināja uzkāpt kāds vīrietis alkohola reibumā, bet augustā vantīs mēģināja uzkāpt divi jauni vīrieši.

2007.gadā kāds 29 gadus vecs vīrietis centās uzkāpt Vanšu tilta vantīs. No tām viņu ar pacēlāja palīdzību nocēla operatīvie dienesti.

Pērn septembrī kāds vīrietis uzkāpa Vanšu tilta vantīs līdz pusei. Ierodoties policijai, viņš labprātīgi nokāpa no vantīm. Nogādāts policijas iecirknī viņš nespēja policistiem motivēt savu rīcību. Pērn novembrī Vanšu tilta vantīs uzkāpa kārtējais pārdrošinieks. Pēc pārrunām ar policiju viņš labprātīgi nokāpa lejā.

Savukārt 1994.gada oktobrī, Vanšu tilta remontdarbu laikā, no tilta balsta uz tilta braucamās daļas nokrita un gāja bojā remontstrādnieks.

Kā ziņots, jaunietis, kurš šopēcpusdien Rīgā uzkāpa Vanšu tilta smailē, sasniedzis virsotni, no tās noleca. Jaunietis iekrita trolejbusa vados, un, pēc neoficiālas informācijas, vēl brīdi bija dzīvs. Jaunais vīrietis tika nodots mediķiem, taču viņa dzīvību glābt vairs nebija iespējams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu