Timma: Kad aizbraukšu uz ASV, pieņemšu lēmumu par NBA draftu (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

20 gadus vecais latviešu basketbolists Jānis Timma, kurš aizvadītajā sezonā bija viens no BK «Ventspils» komandas līderiem, sarunā ar «Apollo» atzīst, ka aizvadīto sezonu individuālās izaugsmes ziņā vērtē ar trim plusa zīmēm.

Nedēļas nogalē Timma, kurš pieteicies šī gada NBA draftam, dosies uz «Eurocamp» treniņnometni Itālijas pilsētā Trevīzo, kur būs iespēja sevi parādīt skautiem un klubu ģenerālmenedžeriem no visas pasaules.

«Vienkārši jāiet un jāparāda, uz ko esi spējīgs. No rītiem būs individuālie treniņi, bet pēc tam spēlētāji tiks sadalīti komandās un aizvadīs spēles,» norāda jaunais basketbolists, kuram 21. dzimšanas diena būs 2. jūlijā. «Vat tagad trenējos vai sauļojos? Īstenībā arī sauļojos, taču neaizmirstu arī par treniņiem. Vairāk koncentrējos uz metieniem un dažādām kustībām, jo pēc sezonas ar fizisko sagatavotību viss ir kārtībā.»

Pēc treniņiem Trevīzo basketbolists atgriezīsies Latvijā, lai jau pēc pāris dienām dotos uz ASV. Basketbola lietpratēju vidū izplatīts arī viedoklis, ka Jānis draftam pieteicies tikai pašreklāmas nolūkos, kas arī ir nepieciešams, ja vēlies kāpt pa karjeras kāpnēm. «Kad aizbraukšu uz ASV, tad arī varēs izdarīt secinājumus. Līdz tam neredzu jēgu atsaukt savu kandidatūru. To tikt un tā varēs izdarīt jebkurā laikā. Varbūt atsaukšu kandidatūru un tad jau automātiski būšu nākamā gada draftā, bet varbūt palikšu,» saka Timma.

«Līgums ar «Ventspils» klubu man ir spēkā vēl uz gadu, taču par to tagad nedomāju. Koncentrējos uz gaidāmajām divām treniņnometnēm. Tagad klubu pārstāvji pēc sezonas tāpat ir atvaļinājumos un vairāk uzmanības pievērš jauno spēlētāju nometnēm,» skaidro Jānis. «Protams, esmu runājis ar Ventspils kluba vadību, abas puses izprot situāciju. Ja nolemšu kaut kur doties, tad viss tiks sakārtots atbilstoši līgumam. Izpirkums par mani būs jāmaksā, taču summa nav tāda, lai tā radītu šķēršļus klubam, kas mani vēlēsies dabūt

Jautāts par aizvadīto sezonu, Timma secina, ka tā vērtējama nevis ar vienu vai divām, bet pat trim plusa zīmēm. «Pirmo gadu spēlēju tik daudz, turklāt tik augstā līmenī. Lielā mērā Ventspils komandai pievienojos tieši trenera Roberta Štelmahera dēļ un tas ir attaisnojies. Noteikti pašam tagad būs vieglāk spēlēt augstā līmenī un vairs nebūs jaunajiem spēlētājiem ierastā raustīšanās un baidīšanās

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu