Timo Gloks pēc pagājušās F-1 sezonas pēdējā posma Brazīlijā saņēmis draudus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Pirmās formulas (F-1) komandas «Toyota» vācu autobraucējs Timo Gloks saņēma draudus pēc pērnās sezonas pēdējā posma Brazīlijā, par to, ka viņš pēdējā aplī palaida garām nākamo pasaules čempionu Lūisu Hemiltonu, šodien atklāja pats pilots.

«Tas nebija labākais veids, ka noslēgt sezonu,» sarūgtinājumu neslēpj Gloks. «Reakcija no daudziem vācu faniem bija ļoti slikta. Izrādās, ka pasaulē ir daudz rasistiski noskaņotu cilvēku, kuri nevēlējās, lai Hemiltons kļūst par pasaules čempionu.»

«Reakcija bija dažāda, sākot no «mēs zinām, kur dzīvo tavi vecāki» līdz «tava vieta ir gāzes kamerā»,» piebilda Gloks.

Arī pats Hemiltons, kurš kļuva par pirmo melnādaino pasaules čempionu F-1 vēsturē, pēc pērnās sezonas saskārās ar dažādiem rasistiskiem apvainojumiem. Hemiltona tēvs Entonijs toreiz izteicās, ka viņa dēlam nopietni jāpadomā, vai vispār turpināt piedalīties F-1 čempionātā.

«Es domāju, ka varbūt šī nav labākā vieta manai ģimenei,» laikrakstam «Daily Express» atzina Entonijs Hemiltons. «Es to nekad neesmu teicis Lūisam, taču, ja arī šosezon būs līdzīga situācija, tad es viņam likšu nopietni padomāt par savu nākotni F-1 sacensībās.»

Lai kļūtu par 2008. gada pasaules čempionu, «McLaren-Mercedes» britu autobraucējam pēdējā posmā Brazīlijā pietika finišēt vismaz piektajā vietā, ko pilots arī izdarīja. Čempiona liktenis izšķīrās pēdējos piecos apļos, kad sāka līt lietus, kas pilotiem masveidā lika doties boksos un mainīt riepas. Hemiltons pēc boksu apmeklējuma trasē atgriezās piektajā vietā, bet ceturtajā vietā bija izvirzījies Gloks, kurš neizšķīrās par riepu nomaiņu.

Divus apļus pirms sacensību noslēguma Hemiltonu izdevās apsteigt Sebastjanam Fetelam no «Toro Rosso», līdz ar to viņš atkrita uz sesto vietu, kas pēc uzvaras sacīkstēs čempiona titulu ļautu izcīnīt «Ferrari» pilotam Felipem Massam. Brazīlietis finišēja pirmais, tomēr pēdējā aplī Hemiltonam izdevās apsteigt Gloku, kurš savu pozīciju zaudēja nenomainīto riepu dēļ, līdz ar to tieši Hemiltons kļuva par pērnās sezonas F-1 čempionu.

2008. gada pasaules čempionātu Hemiltons noslēdza ar 99 punktiem, bet Massa izcīnīja 98 punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu