Timošenko tiks apsūdzēta par līdzdalību slepkavībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Notiesātā Ukrainas bijusī premjerministre Jūlija Timošenko tiks apsūdzēta par līdzdalību Ukrainas parlamenta deputāta Jevgeņija Ščerbana slepkavībā, piektdien ziņo Polijas radio.

To apstiprinājis Ukrainas ģenerālprokurora vietnieks Renats Kuzmins.

Ukrainas parlamenta deputāts un tirdzniecības kompānijas īpašnieks Ščerbans un viņa sieva tika nogalināti 1996.gada novembrī Doņeckas lidostā. Viņus nošāva trīs par policistiem pārģērbušies vīrieši.

Šāvēji atzinušies, ka saņēmuši naudas pārskaitījumus no bankas konta, kas saistīts ar Timošenko un toreizējo premjerministru Pavlo Lazarenko, informēja Kuzmins.

Pagājušā gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju, bet viņai varētu tikt piespriesti vēl 12 gadi cietumā, ja tiesa atzīs viņu par vainīgu jaunos apsūdzības punktos.

Šīs apsūdzības saistītas ar fondu līdzekļu piesavināšanos 405,5 miljonu dolāru (aptuveni 217 miljonu latu) apmērā laikā, kad Timošenko vadīja uzņēmumu «Ukrainas vienotās enerģētikas sistēmas».

Pirmo tiesas spriedumu Timošenko ir apstrīdējusi, tomēr notiesāšana vēl citās apsūdzībās ievērojami apgrūtinātu bijušās premjeres un viņas atbalstītāju cīņu par viņas atbrīvošanu.

Kā jau vēstīts, Timošenko jautājuma dēļ Kijeva nonāk aizvien dziļākā starptautiskā izolācijā, jo virkne Eiropas valstu un institūciju līderu nolēmuši neapmeklēt Ukrainu.

Pagājušajā nedēļā Ukraina uzaicināja vizītē Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski, tomēr ceturtdien Polijas ārlietu ministra vietniece paziņoja, ka prezidents ielūgumu nepieņems, ja vien netiks uzlabota attieksme pret Timošenko.

Timošeno apsūdzēšana par līdzdalību slepkavībā, visticamāk, saasinās jau tā saspringto situāciju jautājumā par Ukrainā notiekošo Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēļu boikotu.

Pagājušajā nedēļā Komorovskis gan pauda pārliecību, ka aicinājumi boikotēt Ukrainā šovasar paredzētās Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēles ir «pilnīgi nevietā» un mudināja Eiropas līderus to nedarīt.

Eiropas futbola čempionāta finālturnīru Ukraina rīko kopā ar Poliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu