Timošenko veidos tautas pretošanās kustību (111)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidenta amata kandidāte un bijusī premjerministre Jūlija Timošenko pirmdienas vakarā paziņoja, ka uzsāk tautas pretošanās kustības veidošanu, kuru gatava vadīt.

«Es izlēmu burtiski no šīs minūtes darīt visu, kas ir no manis atkarīgs, lai atbalstītu tautas pretošanās kustību, kuru Ukrainā jāveido no cilvēkiem, kas ir gatavi brīvprātīgi aizstāvēt Ukrainu,» telekanāla ICTV pārraidē «Vārda brīvība» paziņoja Timošenko

Pēc viņas teiktā, šajā kustībā jāiekļaujas militārpersonām, kurām ir pieredze karadarbībā, bijušajiem specvienību karavīriem, kā arī cilvēkiem, kuri pārvalda kara doktrīnu stratēģiju.

No pirmdienas sāk darboties kustības štābs, paziņoja Timošenko. Otrdienas rītā viņa vadīs štāba sēdi, «kuram jāizplāno katra mūsu darbība».

«Es lūdzu visus, kas ir gatavi aizsargāt Ukrainu, vērsties pie mums. Šobrīd centrs sākotnēji atradīsies mūsu partijas štābā, bet pēc tam mēs pārcelsimies uz austrumiem, kur darbosimies pēc tiem plāniem, kurus izstrādās šis štābs,» pavēstīja Timošenko.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādījās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu