Timrots mēneša laikā iesniegs Saeimā kolektīvo iesniegumu par fotoradariem (59)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Lūka/LETA

Auto žurnālists Pauls Timrots tuvākā mēneša laikā Saeimā iesniegs kolektīvo iesniegumu par fotoradaru darbību, lai gan pašlaik valstī tādu ir tikai četri, aģentūrai BNS apliecināja žurnālists.

«Pašreiz gatavojam visus papīrus, un paralēli arī notiek sarunas ar citām valstīm, lai noskaidrotu, kā pie viņiem strādā fotoradari un policija. Aptuveni mēneša laikā mūsu iesniegums nonāks līdz Saeimai,» aģentūrai BNS sacīja Timrots.

Viņš ir pārliecināts, ka fotoradari Latvijai ir nepieciešami, bet problēma esot to lietojumā. Timrots jau pērn izveidoja iniciatīvu «Fotoradari 15+», kas paredz fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk nekā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Ideju parakstīja 11 820 cilvēku, kas ir pietiekami, lai tā nonāktu Saeimā pie deputātiem izvērtēšanai.

Jau ziņots, ka decembrī tika izslēgti kompānijas «V-Traffic» uzstādītie un uzturētie fotoradari. Valdība ar privāto uzņēmēju lauza līgumu, jo tas nepildīja uzņemtās saistības.

Tādējādi uz ceļiem patlaban darbojas Valsts policijas iepriekš iepirktie četri pārvietojamie fotoradari.

Pēc radaru izslēgšanas policija uz ceļiem strādā pastiprinātā režīmā.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu