Timrots sašutis par Iekšlietu ministrijas rīcību (274)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrija ignorē 12 000 iedzīvotāju atbalstīto priekšlikumu «Fotoradari 15+» un valdībai piedāvā pārāk vispārīgu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu par fotoradaru izmantošanas principiem, portālam «Apollo» pavēstīja TV raidījuma «Zebra» veidotājs un iniciatīvas «Fotoradari 15+» autors Pauls Timrots.

«Iepazīstoties ar Iekšlietu ministrijas sagatavoto MK noteikumu projektu «Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība», pārņem vilšanās, jo izpildvara ignorē sabiedrības viedokli. Piedāvātā kārtība fotoradaru izmantošanai ir tik vispārīga, ka cilvēku uzticību šādam braukšanas ātruma kontroles veidam tā neatjaunos,» teic Timrots.

Timrots pauž neizpratni par Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas ignoranci pret 11 805 Latvijas iedzīvotāju izteikto viedokli, kuri parakstījuši kolektīvo iesniegumu par skaidru kārtību, kādā jādarbojas fotoradariem. Tā vietā, gatavojot MK noteikumus, atsaucas uz 20 saņemtiem priekšlikumiem diskusiju dokumentam par šo jautājumu.

Iniciatīvas «Fotoradari 15+» ideja ir – Ceļu policijai atvēlēt cilvēcisko un smalko darbu fiksēt pārkāpumus, kas no viena līdz 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un, izvērtējot objektīvos apstākļus, lemt par piemērojamo sodu transportlīdzekļa vadītājam. Savukārt fotoradariem atļaut fiksēt tikai tos pārkāpumus, kas par vairāk kā 15 km/h pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. «Jānodala atbildība – kas cilvēka darbam, kas automātiem,» norāda Timrots.

«Ieviešot iniciatīvu «Fotoradari 15+», braukšanas ātruma kontrole netiktu atcelta. Rosinām vienkārši sistēmu padarīt cilvēciskāku, visiem saprotamu un pats galvenais, lai tā uzlabotu satiksmes drošību. Pieņemot minēto iniciatīvu, mēs panāktu, ka vairums sabiedrības ir «par» fotoradaru ieviešanu, nevis kā pašlaik – ir negatīvi noskaņota,» teic Timrots.

Mulsina arī vēl kāds fakts – kārtība par fotoradaru izmantošanu vēl tikai izstrādes procesā, bet valdībā 13.augustā tiks skatīts informatīvais ziņojums, kurā jau norādītas prognozes naudas izteiksmē, ko plānots saņemt no soda naudām, kas uzliktas par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem. Turklāt plānotie ieņēmumi valsts budžetā no gada uz gadu tikai pieaugs.

«Tas liek domāt, ka tiks ņemts katrs lats, ko var paņemt. Arī par pārkāpumiem, kas tikai par pāris kilometriem pārsniegs atļauto braukšanas ātrumu, nevērtējot patiesos satiksmes apstākļus,» – tā Timrots.

Komentāri (274)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu