Timrots uzslavē Ceļu policiju (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceļu policijas rosība gadumijā parādījusi, ka ar esošajiem resursiem iespējams strādāt efektīvāk un redzamāk, norāda TV raidījuma «Zebra» veidotājs Pauls Timrots.

Lai noskaidrotu viedokli par ceļu policijas darbu gadumijā, raidījums vaicājis cilvēkiem tādus pašus jautājumus kā Jāņos veiktajās aptaujās iepriekšējos gados. Tādējādi datus var viegli salīdzināt, norāda Timrots.

Analizējot aptaujas rezultātus, secinām – lielākā daļa respondentu 31.decembrī, 1. un 2.janvārī redzējuši vismaz vienu vai divas ceļu policijas ekipāžas. Neliela daļa pat trīs, četras un vairāk. Tikai aptuveni 1/4 daļa (28,4% respondentu) gadumijā nav redzējusi nevienu ceļu policistu. Salīdzinot ar 2012. un 2013.gada Jāņiem, vērojama pozitīva tendence – toreiz nevienu ceļu policijas ekipāžu nebija redzējuši vairāk kā puse aptaujas dalībnieku.

Aptaujātie norādījuši, ka svētku brīvdienās ceļu policija apturējusi 14% no kopējā respondentu skaita, kas ir divreiz vairāk kā pērnā gada vasaras saulgriežos. Salīdzinājumā ar iepriekš veiktajām aptaujām šie rādītāji uzlabojušies (2013.gadā - 6,5%, 2012.gadā - 3,9%).

Jautājot, vai respondenti pamanījuši svētku brīvdienās ceļu policijas kampaņveidīgu transportlīdzekļu apturēšanu, 1/3 daļa padusi apstiprinošu atbildi. Taču aizvien vairākums (62,4%) norādījuši, ka masveida reidus tomēr nav pamanījuši. Jāpiebilst, ka salīdzinājumā ar pēdējo divu gadu Jāņiem, vērojami uzlabojumi. Pērn veiktajā aptaujā par ceļu policijas reidiem saulgriežu laikā 85,2% cilvēku, kas piedalījās aptaujā, nebija pamanījuši solīto masveida automobiļu apturēšanu, bet 2012.gadā - 89,3%.

«Ja grib, tad var! Tā īsumā es raksturotu ceļu policijas darbu gadumijā. Ne darbinieku, ne automašīnu skaits nav mainījies, bet ceļu policija beidzot kļuvusi divreiz pamanāmāka nekā iepriekš. Izrādījās, ka tā prot strādāt ar tādām metodēm, kas līdz šim redzētas tikai ārvalstīs. Apsveicami un novēlu ceļu policijai tā strādāt arī turpmāk,» teic Timrots.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu