Tirgotāju asociācija neplāno parakstīt PVN memorandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Latvijas Tirgotāju asociācija pagaidām neplāno parakstīt jebkādus valdības nodomu dokumentus par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu par vienu procentpunktu, biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs.

Viņš akcentē, ka šāds solis būs dārgs realizācijā un tam nebūs nepieciešamās atdeves.

Danusēvičs arī pauž sašutumu, ka valdība, aicinot tirgotājus pievienoties šīs iniciatīvas atbalstam, nav viņus iesaistījusi tās izveidē.

«Patlaban svarīgākais ir samazināt darbaspēka nodokļus. Turklāt izskanējušais priekšlikums no nākamā gada sākt samazināt iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) nav vērtējams nopietni. Šo domu sabiedrībai «sviež» jau cik gadus. Taču nekas no tā nav realizējies. Par to varēsim nopietni runāt tikai tad, kad IIN samazināšanai būs likumā noteikts termiņš,» sacīja Danusēvičs.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija rosinājusi no šā gada 1.jūlija PVN samazināt no 22% līdz 21%, bet iedzīvotāju ienākumu nodokli no nākamā gada 1.janvāra - no 25% līdz 24%.

Eksperti uzskata, ka iecere samazināt PVN saistīta ar vēlmi palielināt iespēju izpildīt Māstrihtas kritērijus attiecībā uz inflāciju, lai Latvija varētu iestāties eirozonā 2014.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu