Titavs uzskata, ka Zatlers «tārpu izteicienu» neizdomāja pats

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Eksprezidenta un Zatlera reformu partijas (ZRP) līdera Valda Zatlera neveiksmīgais izteikums par tārpiem, runājot par bezpartejiskā zemkopības ministra Jāņa Dūklava aicināšanu valdībā, visticamāk, saistāms ar Zatlera sabiedrisko attiecību speciālistu padomiem, uzskata polittehnologs Dans Titavs.

«Manuprāt, Zatlers ļoti neveiksmīgi izmantoja kāda sava sabiedrisko attiecību speciālista sagatavotu tekstu, nesaprazdams sekas saviem vārdiem. Šajā gadījumā, cik man zināms, Zatlera teiktais daudzus cilvēkus ir ļoti aizskāris. Dūklavs ir cienīts gan kā cilvēks, gan kā zemkopības ministrs, turklāt ir bezpartejisks. Viņš nav pelnījis tādus vārdus no bijušā prezidenta, kas, «mīksti» izsakoties, ir rupji,» sacīja Titavs.

Titavs noraidīja bijušā «Zemnieku saeimas» priekšsēdētāja, uzņēmēja un zemnieku saimniecības «Strazdi» īpašnieka Valtera Brusa pieļāvumu, ka Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) un ZRP netiešo konfliktu, iespējams, inspirē Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

«Dūklavs arī pirms stāšanās zemkopības ministra amatā bija cienīts un daudz sasniedzis cilvēks. Viņš ir vecāks par Zatleru. Ja kungu ar sirmiem matiem nosauc tik rupji, citu reakciju būtu grūti gaidīt,» piebilda Titavs.

Kā ziņots, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) atklātā vēstulē pieprasīs ZRP līdera Valda Zatlera publisku atvainošanos par izteikumiem saistībā ar pašreizējā zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) iespējamo atkārtoto virzīšanu amatā, kā arī aicinās Zatleru nolikt deputāta mandātu. Trešdien, atbildot uz Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) aicinājumu deleģēt valdībā Dūklavu, Zatlers norādīja, ka koalīcijā esošo 56 deputātu atbalsts ir stiprs pamats, kurā nav nepieciešams laist iekšā tārpus - oligarhu partijas ietekmi.

Par Zatlera izteikumiem sašutumu pauda arī ZZS vadošie politiķi.

Bruss uzskata, ka valdības veidošanas gaita un lauksaimnieku īpaši akcentētā Dūklava kā ministra kandidatūras aizstāvēšana liecinot par zināmu opozīcijas darba stila veidošanos, kur dominē blakus manevri.

«Ja apstiprinās šo valdību, par zemkopības ministri kļūs Laimdota Straujuma. Viņa ir visnotaļ pazīstama un cienījama persona lauksaimnieku aprindās, tādēļ neredzu iemeslu, kādēļ gan vajadzētu protestēt pret topošo ministri. Tas, kas patlaban notiek, acīmredzot ir kaut kādi blakus manevri viena politiskā spēka interesēs. Šī ministre ne par matu nebūs sliktāka par iepriekšējo ministru. Ņemot vērā šogad gaidāmās svarīgās sarunas par tiešmaksājumu apmēriem, domāju, ka viņas pieredze šajā jomā ir pat vēl lielāka par pašreizējā ministra pieredzi,» sacīja Bruss.

Kā ziņots, valdības veidošanas procesā plānots, ka Zemkopības ministriju vadīs «Vienotības» pārstāvis un ministra amatu varētu ieņemt kādreizējā ministrijas valsts sekretāre Straujuma, kura patlaban ieņem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieka amatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu