Tomija Emanuela koncertu «iesildīs» Linda Leen un Kaspars Zemītis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šosestdien ar koncertu uzstāsies viens no visu laiku izcilākajiem pasaules akustiskās ģitārspēles virtuoziem Tomijs Emanuels, c.g.p. Kā īpašie viesi koncerta sākuma daļā uzstāsies Linda Leen un ģitārists Kaspars Zemītis ar labāko no jaunās akustiskās koncertprogrammas «Dziesmas mīlestības valodās. Akustiskā versija».

Iesildošos māksliniekus Tomijs Emanuels ir izvēlējies pats. Lai gan iesildīt tāda līmeņa pasaules zvaigzni ir liels pārbaudījums, jo īpaši ģitāristam, mūziķi Linda Leen un Kaspars Zemītis ar prieku pieņem šo uzaicinājumu piedalīties tik nozīmīgā Latvijas kultūras notikumā un kopīgi ar Tomiju izvēlēsies koncerta 1.daļas repertuāru. Mūsu mūziķi atklāja, ka ir daudz klausījušies izcilā ģitārista mūziku un iedvesmojušies savas akustiskās programmas aranžēšanā, bet Kaspars ir arī mācījies Tomija ģitārspēles video meistarklasēs. Par Emanuelu viņš izsakās īsi un skaidri: «Uz koncertu ir jānāk».

Kā jau iepriekš ziņots, šī gada 24.aprīlī plkst. 19.00 Ķīpsalas hallē ar koncertu uzstāsies viens no visu laiku pasaules izcilākajiem akustiskās ģitārspēles virtuoziem – Tomijs Emanuels c.g.p. Pēc pagājušā gada pārpildītā koncerta Lielajā Ģildē Tomijs nolēma atgriezties pie mums ar vēl vienu koncertu, un šoreiz – lielākā zālē. Ķīpsalas halle būs pārvērtusies līdz nepazīšanai, aprīkota ar krēsliem un tehniku, kas nodrošinās tik pat labu baudījumu kā jebkurā pienācīgā koncertzālē. Savukārt, iepriekš izziņotais iesildītājs Frenka Viņoja trio (ASV) uz Eiropu laicīgi neatbrauc dēļ gaisa satiksmes ierobežojumiem, kas noteikti vulkānisko pelnu dēļ virs Eiropas.

«Vislabākais ģitārists, ko jebkad esmu dzirdējis», tā par Tomiju Emanuelu saka Eriks Kleptons.

Pats Tomijs savu spēles manieri sauc vienkārši – par pirkstiņstilu. Tas nozīmē, ka ģitārists spēlē uz instrumenta vienlaicīgi gan pavadījumu, gan melodiju (līdzīgi kā pianists spēlē klavieres). Ģitārists vienlaikus ir arī lielisks bundzinieks un mēdz uzdziedāt, un reizumis ar fantastisku veiklību pārmetas no ģitāras uz bungām, nezaudējot dziesmas ritmu un plūdumu. Tomija Emanuela līdz pilnībai izkoptā spēles tehnika, virtuozitāte, dvēseliskums, kā arī lieliskais skatuves šovs pilnībā pārņem klausītāju savā varā.

Tomijs Emanuels sāka spēlēt 4 gadu vecumā, kad viņu paņemt ģitāru rokā iedrošināja kāds cits ģitārspēles virtuozs, nelaiķis Čets Atkinss. Savu profesionālo karjeru viņš uzsāka 6 gados. Šo gadu laikā ar savu talantu Emanuels ir iekarojis ne tikai dzimto Austrāliju, bet arī miljoniem pielūdzēju visos kontinentos.

Savas karjeras laikā Tomijs Emanuels ir muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Čets Atkins, Ēriks Kleptons, Sers Džordžs Martins, Henks Mārvins, Džo Velšs, Stīvijs Vonders, Noukijs Edvards no The Ventures, Less Pols, Kīts Urbans, un arī ar Leksingtonas, Dortmundas un Rietumaustrālijas simfoniskajiem orķestriem. Viņš spēlējis arī Sidnejas 2000.gada Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Kopš 1984. gada Tomijs Emanuels daudzkārt ir saņēmis dažādas mūzikas balvas un labākā ģitāristu titulus gan dzimtajā Austrālijā, gan ārvalstīs. Viņa īpašumā ir 2 Grammy nominācijas; viņš ir izdevis 18 mūzikas albumus, no kuriem jaunākais ir Center Stage (2008). Šā gada beigās gaidāms Tomija jaunais albūms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu