TOP 10 sliktākās un labākās šī gada filmas žurnāla «Time» skatījumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Amerikāņu žurnāls «Time» par gada labāko kinolenti atzinis mēmo filmu «The Artist» («Mākslinieks»), bet par sliktāko - komēdiju ar Ādamu Sandleru galvenajā lomā «Jack and Jill» («Džeks un Džila»). 

Jau ziņots, ka Mišela Hazanaviča melnbaltā komēdija nominēta sešām «Zelta globusa» balvām, tostarp kā gada labākā komēdija vai mūzikls. «Lūk, filma, kas ir tik pavedinoša, ka spēj… laupīt runas spējas,» filmu raksturojis žurnālists un topa veidotājs Ričards Korniss. 

Labāko filmu topa otrajā vietā nonākusi Mārtina Skorsēzes 3D piedzīvojumu filma «Hugo», savukārt trijnieku noslēdz Tsui Harka filma «Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame», kas savu pirmizrādi piedzīvoja 2010.gada Venēcijas kino festivāla konkursa programmā, taču ASV uz ekrāniem iznāca šogad. 

2011.gada labāko filmu topa ceturtajā vietā nonākusi Terensa Malika godalgotā filma «The Tree of Life» («Dzīvības koks»), kas šogad saņēmusi Kannu festivāla galveno balvu. Piecinieku noslēdz «Zelta globusam» nominētā drāma «War Horse» («Kara zirgs»). 

Gada labāko filmu vidū ir arī Stīvena Spīlberga producētā zinātniskās fantastikas filma «Super 8», «Rise of the Planet of the Apes» («Pērtiķu planētas sākotne») un «Fast Five» («Ātrs un bez žēlastības 5»). 

Gada sliktāko filmu vidū minēta šausmu pasaka «Red Riding Hood» («Sarkangalvīte»), Mirandas Džūlijas festivālu filma «The Future», kā arī «Krēslas» franšīzes jaunākā filma «Breaking Dawn» («Rītausma»).  

2011.gada labākās filmas:  

1. «The Artist» («Mākslinieks»), 

2. «Hugo», 

3. «Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame», 

4. «The Tree of Life» («Dzīvības koks»), 

5. «War Horse» («Kara zirgs»), 

6. «Super 8», 

7. «Cave of Forgotten Dreams» («Aizmirsto sapņu ala»), 

8. «Rise of the Planet of the Apes» («Pērtiķu planētas sākotne»), 

9. «Rango», 

10. «Fast Five» («Ātrs un bez žēlastības 5»). 

 
2011.gada sliktākās filmas:  
 
 
1. «Jack and Jill» («Džeks un Džila»), 
 
2. «Sucker Punch» («Aizliegtais paņēmiens»), 
 
3. «Red Riding Hood» («Sarkangalvīte»), 
 
4. «Your Highness» (Jūsu augstība»), 
 
5. «Zookeeper» («Zoodārza sargs»), 
 
6. «Trespass», 
 
7. «The Future», 
 
8. «I Melt with You», 
 
9. «Miral», 
 
10. «Breaking Dawn» («Rītausma»).
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu