Šis tas par uzturu (42)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jāatzīst, ka plakana vēdera problēma (vai tā neesamības problēma), kas ļoti vērienīgi tiek kultivēta ar modeļu biznesa, glancēto žurnālu un tv ekrānu starpniecību, ir sasniegusi patiešām nereālus apjomus, raksta [s:45041]

Protams nevajadzētu tiekties uz modes pasaules proklamēto praktiski neiespējamo distrofismu. Tomēr neapstrīdams ir fakts, ka plakans vēders liks justies labāk un pārliecinātāk ikvienai sievietei. Plakana vēdera neesamība drīzāk norāda uz ne tik daudz pārāk lielu apetīti, cik nedaudz nepareizu dzīvesveidu. Patiesībā ļoti mūsdienās nav daudz sieviešu, kas nemaz nesporto, tomēr ar stingru, plakanu vēderu palielīties var reti kura. Un iemesls visbiežāk ir pavisam vienkāršs. Ir daudz vieglāk uzsēsties uz riteņa un nobraukt 30 kilometrus, vai noskriet 5-cīti, un ļoti grūti piespiest sevi veikt monotonos preses vingrinājumus. Kā arī uzturs. Jā, arī man tā ir problēma, man nav grūti uzvilkt botes un iet no rīta paskriet, bet šausmīgi grūti atteikties no šokolādes, siera un vēlām vīra pagatavotajām gardajām vakariņām. Par preses vingrinājumiem es nemaz nerunāju, tas ir gluži ka sods. Un te nu ir sekas. Vasara, daudz plānu pieguļošu kleitiņu, svars arī šķiet nav liels, bet...vēders nesmuki izspiežas.

Šķiet, ka nu esmu gatava to atzīt un saņemties. Skaidrs, ka dēļ vēlmes iegūt plakanu vēderu būs arī jāatsakās no galvenajiem gardēža kārdinājumiem - visiem konditorejas izstrādājumiem (tortes, kūkas, cepumi, konfektes, šokolāde, saldējums, cukurs un tml.), miltu izstrādājumiem (maize, makaroni, bulciņas, pelmeņi utt), fast food -jāaizmirst kā šķira, tāpat kā pusfabrikāti un mākslīgie garšas pastiprinātāji. Vēl būtu viena mana vājība - marinējumi. Tomēr vasarā tas nu gan nevarētu būt grūti. Un vēl viens mega ļaunums - saldi un gāzēti dzērieni. Jāēd svaigi dārzeņi, augļi, ne trekni skābpiena produkti, vārīta vai tvaicēta gaļa un zivs, enerģētiskās putras bez sviesta un labāk arī bez cukura, olas, negāzēts minerālūdens un zaļā tēja. Tas viss šķiet paveicams, bet kā ar vīri, kuram ap deviņiem vakarā uznāk gatavošanas iedvesma...jāmēģina sarunāt...neies taču 1 naktī gulēt.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu