Top5: Par visu laiku labāko dziesmu atzīst «Nirvana» «Smells Like Teen Spirit» (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wiichooo!, CC BY-NC-SA 2.0

Mūzikas žurnāls NME par visu laiku labāko dziesmu atzinis grandžmūzikas grupas «Nirvana» hitu «Smells Like Teen Spirit». Šīs nedēļas numurā publicēts 500 visu laiku labāko dziesmu saraksts, taču vairāku dienu garumā tas tiks atklāts arī žurnāla interneta vietnē.

«Smells Like Teen Spirit» bija viena no pēdējām albumam «Nevermind» sarakstītajām dziesmām. Albums, ar kuru «Nirvana» iekaroja popularitāti, iznāca 1991.gadā. Tolaik NME komentētājs to nodēvēja par «šoku sistēmai». Dziesma sasniedza septīto vietu Lielbritānijas mūzikas topā.

Taču «Nirvana» līderim Kurtam Kobeinam dziesma drīz vien apnika. «No komerciāla skatupunkta tas ir labs ieraksts, taču man šķiet pārāk noslīpēts,» viņš teica 1993.gada intervijā.

Pirmais piecinieks NME visu laiku labāko dziesmu topā:

1. «Nirvana» - «Smells Like Teen Spirit»

2. «Joy Division» - «Love Will Tear Us Apart»

3. Donna Sammere - «I Feel Love»

4. «The Smiths» - «How Soon Is Now?»

5. «The Strokes» - «Last Night»

Par labāko dziesmu balsoja NME bijušie un esošie žurnālisti. NME izdevis vairākus līdzīgus sarakstus. 2013.gada oktobrī izdevums par visu laiku labāko albumu atzina britu rokgrupas «The Smiths» ierakstu «The Queen is Dead».

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu