Topošā VID vadītāja: Darbaspēka nodokļi nav pilnībā sabalansēti (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas nodokļu sistēma nav ideāla, un, piemēram, darbaspēka nodokļi nav pilnībā sabalansēti un to nomaksu stimulējoši, šādu viedokli šorīt Latvijas Televīzijā pauda Valsts ieņēmumu dienesta (VID) topošā vadītāja Ināra Pētersone.

Pētersone uzskata, ka vienlaicīgi Latvijas nodokļu sistēmā ir arī stimulējošas lietas, kas mudina maksāt nodokļus vai iziet no pelēkās ekonomikas. Ierēdne vienlaikus redz iespējas uzlabot nodokļu iekasēšanu, VID vairāk strādājot ar uzņēmējiem un esot tiem pretimnākošākam.

Lūgta komentēt uzņēmēju pārmetumus, ka VID nepietiekami cīnās ar ēnu ekonomiku, bet tā vietā moka legāli strādājošos, Pētersone apgalvoja, ka šādus pārmetumus «pa tiešo» neesot saņēmusi. Viņa ir pārliecināta, ka Muitas kriminālpārvalde un Finanšu policija ar nodokļu nemaksāšanas shēmām cīnoties labi, un arī pret nelegālu uzņēmējdarbību VID vēršoties pietiekami.

Gadījumā, ja uzņēmēji sastopas ar VID darbinieku neatsaucību, Pētersone to skaidroja nevis ar trūkumiem VID kā sistēmā, bet gan ar atsevišķu darbinieku trūkumiem.

Kopumā steidzamas izmaiņas VID nav nepieciešamas, uzskata Pētersone.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu