Topošās Zatlera partijas kodolā darbojas vairāki uzņēmēji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Topošās Zatlera Reformu partijas (ZRP) kodolā, kurā ir 15 līdz 20 cilvēku, darbojas vairāki uzņēmēji, piemēram, AS «Liepājas papīrs» valdes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis, «HansaWorld Latvija» pārdošanas vadītājs Baltijas valstīs Edmunds Sprūdžs un SIA «Brain games» vadītājs Pāvils Jurjāns, aģentūrai LETA pastāstīja partijas pārstāve Daiga Holma.

Tāpat partijas kodolā darbojas ilggadējs Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas vadītājs Ainis Dābols, «SEB dzīvības apdrošināšanas» pārstāvis Jānis Ozoliņš, uzņēmējs un jurists Rihards Kozlovskis, kā arī portāla «Satori» redaktors Reinis Tukišs.

Zatlera partijas kodolu veido arī kustības «Nāc līdzās» vadītāja Sarma Freiberga, dažādu labdarības pasākumu organizatore Vija Tirzmale, bijušais Jūrmalas mērs un Mazākumtautību padomes priekšsēdētājs Romulads Ražuks, Vēlēšanu reformu biedrības valdes priekšsēdētājs Valdis Liepiņš, kā arī apvienību «Vienotību» pametušie un Saeimas deputātu mandātus nolikušie Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis.

«SEB bankas» ārējās komunikācijas vadītāja Anna Vilsone biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja, ka bankas politika neierobežo darbiniekus jautājumā par dalību politiskajās partijās, tomēr pati banka neveic ne ziedojumus partijām, ne arī kā citādi sniedz tām atbalstu.

No «SEB bankas» vidus Latvijas politikā nākuši vairāki patlaban labi zināmi politiķi. Pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš laikā, kad banka vēl saucās «Unibanka», bija tās vadītājs, bet finanšu ministrs Andris Vilks (V) pirms iesaistīšanās politikā bija «SEB bankas» ekonomists.

LETA jau ziņoja, ka jaunās partijas kodolā darbojas vairākas bijušās Valsts prezidenta kancelejas darbinieces - bijusī eksprezidenta Valda Zatlera preses sekretāres vietniece Holma, prezidenta juridiskā padomniece Inese Lībiņa-Egner, likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule, sabiedrisko projektu vadības padomniece Kristīna Pelša un stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

ZRP plāno 23.jūlijā dibināšanas kongresā pulcēt nedaudz vairāk kā 200 biedru, savukārt pēc dažām nedēļām, 13.augustā, iecerēta liela kopsapulce, kurā varētu piedalīties ap 1200 cilvēku, pastāstīja Holma.

ZRP dibināšanas kongress notiks referenduma dienā, 23.jūlijā, plkst.14 Rīgā, «Sapņu fabrikā». Tajā paredzēts savākt nepieciešamos parakstus partijas dibināšanai, apstiprināt statūtus un ievēlēt valdi, kuru kā partijas izveidošanas iniciators ieteiks eksprezidents Zatlers, kurš arī pretendēs uz partijas vadītāja amatu.

Tāpat arī šajā kongresā plānots izlemt par partijas biedra naudām un citiem finansējuma piesaistīšanas principiem.

Dibināšanas kongresā piedalīsies nedaudz vairāk par 200 cilvēkiem, kurus atlasījis topošās partijas kodols.

Savukārt lielajā kopsapulcē plānots prezentēt priekšvēlēšanu programmu. Holma norādīja, ka jau saņemtas vairāk nekā 1200 pieteikuma anketas dalībai partijā, tādēļ šajā pasākumā varētu būt aptuveni šāds skaits cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu