Topošo valdības deklarāciju sāks saskaņot ar sociālajiem partneriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Topošās Valda Dombrovska (V) valdības deklarācijas tekstu šodien sāks saskaņot ar sociālajiem partneriem, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Darbs pie dokumenta sagatavošanas turpinoties un šodien ar to iepazīstināšot sociālos partnerus, piemēram, Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Pagaidām nav zināms, cik ilgi dokuments tiks saskaņots un kad tas varētu tikt iesniegts Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

LETA jau ziņoja, ka balsojums Saeimā par jauno valdību varētu notikt nākamotrdien, 25.oktobrī, iepriekš žurnālistiem prognozēja līdzšinējais premjers un jaunās valdības vadītāja amatam nominētais Dombrovskis.

No partiju sniegtās informācijas secināms, ka «Vienotība» piedāvā finanšu ministra amatu saglabāt Andrim Vilkam, labklājības ministra amatu varētu ieņemt Ilze Viņķele, aizsardzības ministra amatu varētu saglabāt Artis Pabriks, veselības ministra amatu ieņemtu Ingrīda Circene, bet zemkopības ministra amatu - Laimdota Straujuma.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK joprojām tieslietu ministra amatam piedāvā Gaidi Bērziņu vai Jāni Bordānu, savukārt kultūras ministra amatam virzīta Žaneta Jaunzeme-Grende.

Zatlera reformu partija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza Edmundu Sprūdžu, izglītības un zinātnes ministra amatam - Robertu Ķīli, iekšlietu ministra amatam - Rihardu Kozlovski, ārlietu ministra amatam - Edgaru Rinkēviču, bet ekonomikas ministra amatam - Danielu Pavļutu.

Satiksmes ministrijas vadīšanai tiek virzīts bezpartejiskais Aivis Ronis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu