Torņa «Kingdom Tower» mērķis - kilometrs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Dubaijas debesskrāpja «Burj Khalif» pasaulē augstākā torņa (828 m) lauri nedod mieru daudziem ambicioziem apbūvētājiem. Pasaules finanšu krīzes apstākļos šāda vēriena ēka ir pa spēkam tikai retajam. Tomēr tādi ir, raksta [s:32348]

Starp tiem ir Saūda Arābijas karaļnamam piederošais uzņēmums «Kingdom Holding Company». Uzņēmumu vada princis Al Valids bin Talals. Tieši viņam pieder ideja uzbūvēt Džidā (Jeddah) kilometru augstu torni «Kingdom Tower» («Karaļvalsts tornis»).

Runas par šāda torņa būvniecību bija dzirdamas jau pirms trim gadiem. Pagājušajā gadā presē parādījās informācija, ka objekts ir iesaldēts līdz labākiem un ļoti tāliem laikiem. Un, lūk, apbūvētāja pārstāvji ir mainījuši šo apgalvojumu - projekts nav bijis nolikts malā un tiks īstenots.

Ķīnas Centrālā televīzija (CCTV) ziņo, ka torņa «Kingdom Tower» augstums būs aptuveni 1 000 metru. Jāpiezīmē, ka sākumā projekta autori bija «atvēzējušies» un plānoja, ka torņa augstums būs jūdze, t.i., 1 600 metru.

Saskaņā ar projektētāju ieceri debesskrāpim būs vismaz 200 stāvu. Tā būvniecība izmaksās aptuveni 4 miljardus ASV dolāru. Visus jaunā un, iespējams, pasaulē augstākā debesskrāpja būvniecības darbus plānots pabeigt 2020. gadā.

Pasaules ekonomikas analītiķi uzskata, ka vismaz nākamos piecus gadus tieši Saūda Arābija kļūs par vadošo jaunu nekustamo īpašumu būvniecības tirgu. Pasaulē ir maz valstu, kas šajā jomā varētu konkurēt ar Saūda Arābiju. Ir vietā atgādināt arī to, ka tieši Saūda Arābijai pieder pasaulē vislielākie naftas krājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu