Torņakalnā sākusies LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra būvniecība (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Līdz ar būvatļaujas izsniegšanu Torņakalnā sākusies [s:47364] būvniecība, aģentūru LETA informēja LU Preses centrā.

Akadēmiskā centra pirmās kārtas projektu Rīgas pilsētas būvvalde saskaņojusi 27.februārī, bet vakar, 4.martā, ir izsniegta būvatļauja. Projekta pirmajā kārtā paredzēts uzbūvēt akadēmisko centru un labiekārtot teritoriju. Projekta pirmo kārtu paredzēts pabeigt līdz nākamā gada augustam, bet visu kompleksu - līdz 2023.gadam.

Jaunajā ēkā iekārtos sešu valsts nozīmes pētniecības centru laboratorijas. Tur atradīsies Enerģijas un vides resursu ieguves un ilgtspējīgas izmantošanas tehnoloģiju valsts nozīmes pētniecības centrs, Farmācijas un biomedicīnas valsts nozīmes pētniecības centrs, Lauksaimniecības resursu izmantošanas un pārtikas valsts nozīmes pētniecības centrs, Meža un ūdens resursu valsts nozīmes pētniecības centrs, Nanostrukturēto un daudzfunkcionālo materiālu, konstrukciju un tehnoloģiju valsts nozīmes pētniecības centrs, kā arī Sabiedrības veselības un klīniskās medicīnas valsts nozīmes pētniecības centrs.

Akadēmiskais centrs tiks aprīkots ar modernām auditoriju un laboratoriju iekārtām un mēbelēm. Centrā atradīsies LU Bioloģijas fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Medicīnas fakultāte, kā arī Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūts un Ķīmiskās fizikas institūts. Kopumā telpas paredzētas aptuveni 3000 studentiem, zinātniekiem un mācībspēkiem.

Kā norāda LU, Torņakalnā ir plānots izveidot modernu akadēmisko centru ar vairākām ēkām, radot ērtu, funkcionālu, ekonomisku un uz ilgtspējīgu attīstību orientētu mācību, darba un sadzīves vidi. Dabas zinātņu centrs ir tikai pirmā šī projekta kārta, lai izveidotu mūsdienīgu zināšanu un jauno tehnoloģiju izpētes un apguves vietu ķīmijas, bioloģijas, medicīnas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu studijām un zinātniskajam darbam.

Pēc tam, kad tiks uzcelts Dabas zinātņu centrs, ir plānots celt arī Humanitāro zinātņu centru, Skolotāju izglītības centru un Sociālo zinātņu centru.

«LU ir apņēmības pilna Torņakalnā uzbūvēt mūsdienīgu akadēmisko centru, kāds ir katrai sevi cienošai pasaules līmeņa universitātei, lai Latvijas valsts un Universitātes otrā simtgadē augstākajai izglītībai un zinātnei ierādītu tai pienākošos goda vietu,» norāda LU rektors Mārcis Auziņš.

Līgums par projekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību ir parakstīts ar uzņēmumu «LNK Industries Group». Līguma summa ir 21,18 miljoni eiro. Projekta izmaksas 85% apmērā finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu