Torte «Gandrīz «Vāverīte»»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.povarenok.ru

Nepieciešams:

Riekstu kārtai:
5 olu baltumi
1/2 glāzes pūdercukura
1/2 glāzes drupinātu lazdu riekstu
1/2 glāzes smalki samaltu mandeļu

Šokolādes kārtai:
1/3 glāzes pūdercukura
200 g tumšās šokolādes
1/2 tējkarotes šķīstošās kafijas
75 g sviesta
3 olas

Glazūrai:
150 g tumšās šokolādes
30 g sviesta
100 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes konjaka

Pagatavošana:

Riekstu kārtai olas baltumus saputo kopā ar pūdercukuru ļoti stingrās putās, iemaisa abus riekstus un masu liek apaļā (25 cm) formā, kura izklāta ar ietaukotu cepampapīru. Masu liek 160 grādos uz 20 minūtēm cepties. Tad atdzesē. Cepeškrāsni atstāj ieslēgtu.

Šokolādes kārtai olas sakuļ ar cukuru, šokolādi, sviestu un šķīstošo kafiju izkausē ūdens peldē, abus sajauc. Masu liek uz atdzisušās riekstu kārtas un cep 160 grādos 30 minūtes. Atdzesē un uz nakti liek ledusskapī. No rīta torti izņem no formas un aplej ar glazūru. Glazūrai sviestu ar krējumu uzvāra, pieliek gabaliņos salauztu šokolādi un konjaku, samaisa līdz viendabīgai masai un pārlej tortei. Lai labi garšo!

Variants: Ja jums labāk garšo piena šokolāde, izmantojiet to!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu