Torte «Raffaello». Atskatoties uz 2010. gadu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.povarenok.ru

Atskatoties uz aizvadītā gada receptēm, izvēlējāmies vienu no visvairāk lasītajām, iespējams, ka šo torti vēlaties pagatavot Jaunā gada sagaidīšanas mielastam.

Nepieciešams:

100 g miltu
100 g kartupeļu cietes
3 olas
150 g cukura
4 ēdamkarotes ūdens
3 tējkarotes cepampulvera
kondensētais piens ar cukuru 1 kārba
500 g maskarpones siera
150 g mandeļu
70 g kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana:

Olas atdala no čaumalām, pielej ūdeni un sāk putot. Kad saputotas putas, lēnām ber klāt cukuru. Puto pāris minūtes. Tad pamazām liek klāt miltus, cieti, cepampulveri un 30 g kokosriekstu skaidiņas, turpina putot. Apaļā formā ieklāj cepampapīru, ielej mīklu un 180  grādos cep 30 minūtes.

Mandeles aplej ar vārošu ūdeni, patur 2 minūtes, ūdeni nolej, tad vēlreiz aplej ar vārošu ūdeni, ko pēc 2 minūtēm nolej. Noloba miziņas un mandeles liek uz pannas vai cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdēties. Tad mandeles nedaudz sasmalcina. To var darīt dzirnaviņās vai kombainā, bet uzmanieties, lai rieksti nav pārāk smalki sasmalcināti. Labāk uzbērt uz dēlīša un ar mīklas rulli nedaudz sasmalcināt.

Maskarponi puto ar mikseri, lēnām pieliek kondensēto pienu.

Izcepto tortes pamatni atdzisušu pārgriež uz pusēm. Uz pirmās plāksnes liek pusi no krēma, virsū uzber visas mandeles. Uzliek otru kārtu, apsmērē ar pārējo krēmu virsmu un arī malas, apkaisa ar kosa skaidiņām. Vislabāk garšos no rīta, kad krēms būs sasūcies biskvītā. Lai labi garšo!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu