«Toyota» atsauc potenciāli bīstamus «Highlander» automobiļus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jasz Zen, CC BY-ND 2.0

Autoražotājs «Toyota» atsaucis vairākus tūkstošus apvidus auto «Highlander», kuri ir ražoti laika posmā no 2013.gada 20.novembra līdz šī gada 18.janvārim. Šie auto var būt «aprīkoti» ar drošības jostām, kurām ir defekti, kas apdraud pasažieru veselību un dzīvību, raksta «TopGear». 

ASV Nacionālās ceļu satiksmes drošības administrācija saskaitījusi 7067 potenciāli bīstamus automobiļus ASV – tā kā Eiropā automobiļi nonāk no tās pašas rūpnīcas Indianas štatā, automobiļu atsaukšana varētu būt iespējama arī Eiropā.

Vēstīts, ka drošības jostas defekts attiecas uz trešās rindas vidējo krēslu – straujas bremzēšanas gadījumā vai kāda cita grūdiena rezultātā drošības jostas stiprinājumu var pilnībā izraut. Protams, ka šādā gadījumā cilvēks var gūt nopietnas traumas. Par laimi, ziņu par nelaimes gadījumiem pagaidām nav.

Defekts tika atklāts, veicot ierindas testus šogad pirmajiem nokomplektētajiem «Highlander» modeļiem. Tagad visi šī auto modeļa īpašnieki ir aicināti uz bezmaksas pārbaudi servisā.

«Toyota Highlander», kas tiek izdots kopš 2007.gada, ļoti reti ticis atsaukts kādu defektu dēļ. Pēdējais masveida atsaukums bija pirms dažiem gadiem, kad automobiļiem tika atrasts defekts ar gāzes pedāli, kurš bieži iestrēga.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu