«Toyota» maksās 1,2 miljardus dolāru tiesvedības izbeigšanai ASV par akseleratora pedāļa problēmām (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GD Taber, CC BY-NC-ND 2.0

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» maksās 1,2 miljardus dolāru (863,2 miljonus eiro), lai ASV izbeigtu tiesvedību saistībā ar apsūdzībām par akseleratora pedāļa problēmu slēpšanu «Toyota» un «Lexus» automašīnās, kuru dēļ radušies vairāki avārijas un nāves gadījumi.

Saskaņā ar ASV Tieslietu ministrijas paziņojumu «Toyota» atzinusi, ka tā 2009. un 2010.gadā maldinājusi regulatorus un sabiedrību par drošības problēmām automašīnās.

«Tā vietā, lai nekavējoties atklātu un izlabotu drošības problēmas, par kurām tā bija informēta, «Toyota» veica maldinošus paziņojumus patērētājiem un sniedza neprecīzus faktus Kongresa locekļiem,» norāda ģenerālprokurors Ēriks Holders.

Holders vienlaikus brīdināja citus autoražotājus neatkārtot «Toyota» pieļautās kļūdas.

Uzņēmums pēdējo gadu laikā bijis spiests atsaukt vairākus miljonus automašīnu, tādējādi iedragājot tā drošības un uzticamības reputāciju.

«Toyota» 2009. un 2010.gadā visā pasaulē kopumā atsauca aptuveni astoņus miljonus automašīnu, lai tajās novērstu problēmas ar gāzes pedāļiem, kas mēdza iesprūst daļēji nospiestā stāvoklī vai ieķerties nenostiprinātos grīdas paklājiņos.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu