«Toyota» piedalīsies jaunās sacīkstēs (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja kaut kam ir dzinējs, tas var piedalīties sacīkstēs. Pēc šāda principa vadījies arī Japānas autoražotājs «Toyota», piesakot savu jauno vieglā komerctransporta modeli «Toyota ProAce» šovasar gaidāmajam Lielbritānijas «Touring Van Championship».

Tādējādi trim neatkarīgām britu sacīkšu komandām radusies iespēja kļūt par pirmajām uzvarētājām šajās sacensībās un parādīt, uz kādiem sasniegumiem ir spējīgs «ProAce» busiņš.

Kā norāda čempionāta runasvīrs Gideons Glemans (Gideon Gleman), «ProAce» kravnesība ir līdz 1,2 tonnām, bet bagāžas nodalījuma ietilpība septiņi kubikmetri . «Visu nepieciešamo, kas jums vajadzīgs, lai dotos uz sacīkstēm, var salikt auto aizmugurē,» sacīja Glemans.

Vērīgākie ārvalstu autovadītāji būs pamanījuši jaunos «ProAce» busiņus intensīvās testu programmas norises laikā, kad tie traucās pa koplietošanas ceļiem - Lielbritānijā labi zināmajām M62 un A4 automaģistrālēm. Uz M62 tie, braucot lielā ātrumā, regulāri manevrēja, mainot braukšanas joslas, bet uz A4 demonstrēja spēju uzņemt strauju paātrinājumu pēc zaļā signāla iedegšanās luksoforā. Latvijā līdzīga «spēku izrādīšana» nebūtu vēlama, jo saskaņā ar mūsu valstī spēkā esošajiem Ceļu satiksmes noteikumiem (CSN) šāds braukšanas stils var tikt klasificēts kā agresīvs un par to var saņemt līdz pat sešiem soda punktiem.

Šomēnes «ProAce» dosies pārbaudīt spēkus Nirburgringas trasē ikgadējās «Lastkraftwagenpokal» sacīkstēs apkārt leģendārajai «Flair Loop» cilpai. Lielajās busiņu sacensībās komandas piedalīsies šī gada jūlijā.

«Toyota» ir lieliska pieredze NASCAR komerctransporta sacīkstēs Amerikā, kurās Kimi Raikonens piedalījās ar «Toyota Tundra» automobili.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu