TP rosina ienākumu nodokli palielināt līdz 25%. Būšot vēl priekšlikumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tautas partija (TP) atbalstīs nākamā gada budžeta apstiprināšanu pirmajā lasījumā Saeimā. Tomēr tai ir vairāki būtiski priekšlikumi, ko tā iesniegs izvērtēšanai.

«Budžetā ir daudz neizmantotu iespēju. Mums vēl ir daudz konstruktīvu piedāvājumu, tomēr mēs noteikti atbalstīsim budžetu pirmajā lasījumā,» Saeimas ārkārtas sēdē ceturtdien sacīja TP deputāts Vents Armands Krauklis.

LETA ziņo, ka TP atkārtoti rosina palielināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi no 23 uz 25%, lai nebūtu jāsamazina ar nodokli neapliekamais minimums, ceturtdien Saeimas ārkārtas sēdē sacīja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece.

Neapliekamā minimuma samazināšanu TP nevar atzīt par labu, un viens no risinājumiem būtu atgriešanās pie iepriekšējās nodokļa likmes — 25%, tādējādi nākama gada budžetā papildus izdotos iegūt 60 miljonus latu un nevajadzētu samazināt neapliekamo minimumu.

Neapliekamā minimuma samazināšana «ir netaisnīga un negodīga, it īpaši par apgādājamām personām,» sacīja TP frakcijas vadītāja.

Muižniece uzskata, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes palielināšana būtu solidārāks risinājums, tādēļ aicināja Finanšu ministriju to izvērtēt.

Jau ziņots, ka nākamā gada budžetā plānots samazināt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo algas minimumu no 35 līdz 25 latiem mēnesī, kā arī samazināt atvieglojumus par apgādībā esošu personu — no 63 līdz 25 latiem. Tādējādi budžetā iecerēts papildus iegūt 56 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu