TP valdības gāšanu uzskata par atbildības uzņemšanos

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tautas partija (TP) valdības gāšanu uztver arī kā atbildības uzņemšanos un neuzskata, ka šajā rīcībā pašlaik būtu meklējami vainīgie, aģentūrai BNS pavēstīja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

«Mēs labi apzināmies, ka esam uzņēmušies lielu atbildību un šī atbildība ir saistīta arī ar jaunas valdības veidošanu. Vainīgs vai nevainīgs - to varēs spriest tālākā periodā,» sacīja politiķis. Viņš paskaidroja, ka partija redzēja lielāku risku sagaidīt brīdi, kad arī budžeta grozījumus nebūtu iespējams pieņemt politiskās vides dēļ.

«Kurš tad būtu atbildīgs?» retoriski vaicāja deputāts. Viņš arī norādīja, ka plānotājās partiju pārrunās prioritāte būs ekonomiskie un finanšu jautājumi, tostarp gaidāmie budžeta grozījumi.

Par iespējamiem premjera amata kandidātiem Kučinskis apliecināja, ka partija Valsts prezidentam Valdim Zatleram jau minējusi kā savu piedāvājumu pašreizējo ārlietu ministru Māri Riekstiņu un publiskajā telpā diskutēts arī par abiem pārējiem partijas biedriem - Mareku Segliņu un Edgaru Zalānu - kā pretendentiem, tomēr neviens no šiem pretendentiem vēl nav partijas valdes apstiprināts un virzīts, uzsvēra Kučinskis.

TP ar Valsts prezidentu arī pārrunājuši iespēju virzīt valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu uz premjera amatu, bet prezidents pagaidām tomēr norādījis, ka premjeram būtu jābūt partiju virzītam.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) piektdien atkāpās. Valsts prezidents Valdis Zatlers premjera demisiju ir pieņēmis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu