Traģēdija uz dzelzceļa pārbrauktuves Stendē: policijai ir notikušā iemeslu versija (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Martā notikušajā traģiskajā satiksmes negadījumā Stendē uz dzelzceļa pārbrauktuves, kur gāja bojā divi jaunieši, autovadītāja nav bijusi alkohola reibumā, secināts saņemtajā ekspertīzē.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse, kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar šo avāriju, nozīmētas arī citas ekspertīzes. Pārējo izdzīvojušo jauniešu asinīs konstatēts pavisam neliels alkohola daudzums, taču policijas ieskatā tam šīs lietas izmeklēšanā nevarētu būt izšķiroša nozīme.

Par ekspertīžu rezultātiem attiecībā uz bojāgājušajiem jauniešiem Knīses rīcībā informācijas pagaidām nav. Noteikta arī ekspertīze, lai noskaidrotu transportlīdzekļa tehnisko stāvokli negadījuma brīdī un pēc tā. Šīs ekspertīzes rezultāti vēl nav saņemti.

Policija pieļauj, ka satiksmes negadījums, iespējams, varētu būt saistāms ar autovadītājas nelielo pieredzi, kas bijusi mazāka par vienu gadu. Citas versijas pagaidām nav izvirzītas.

Jau ziņots, ka 22.marta rītā ap plkst.4.30 Stendē uz dzelzceļa pārbrauktuves notika vilciena un vieglās automašīnas sadursme. Automašīnu «Opel Astra» vadīja 1993.gadā dzimusi sieviete, kura dzelzceļa pārbrauktuvi šķērsoja pie mirgojoša sarkana signāla.

Negadījumā gāja bojā 1996.gadā dzimusi jauniete un 1995.gadā dzimis jaunietis, bet slimnīcā nogādāta automašīnas vadītāja, kā arī 1996.gadā dzimusi meitene un 1990.gadā dzimis vīrietis. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka cietušie guvuši salīdzinoši vieglas traumas.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Zināms, ka jaunieši, kuri atradušies automašīnā, bijuši no Kuldīgas un Aizputes.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu