Traģēdija Vidzemē varēja būt vēl briesmīgāka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Traģēdija uz Zaubes-Taurupes ceļa, kas notika 11.marta rītā, varēja būt vēl briesmīgāka, to intervijā laikrakstam «Sestdiena» atklājis Taurupes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Stafeckis.

Viņš pastāstījis, ka katru rītu ap to pašu laiku, kad notika briesmīgā avārija, pretējā virzienā dodas vietējais skolas autobuss.

«Ap šo laiku katru rītu pretējā virzienā dodas mūsu skolēnu autobuss. Stundu pēc notikušā manā kabinetā trīcošām rokām un zaļš no bailēm sēdēja autobusa šoferis, kurš bija redzējis, kā no sadragātā auto izvelk mirušos. Man nemaz negribas domāt, kas varēja notikt, ja viņi būtu braukuši pēc nepilnas pusstundas,» stāstījis Stafeckis.

«Rupji pārkāpa noteikumus, pārvērtēja savas spējas, un jau pēc īsa mirkļa mediķu brigāde viņus iepakoja zilos maisos, ko nolika grāvja malā. Vecāki ieradās atpazīt līķus, līdz pēdējai sekundei cerot, ka notikusi kļūda un tie nav viņu bērni. Viss, tāda ir cena. Vai bija vērts?» Stafeckis domā, ka traģēdijai ir arī plašāki cēloņi, kas meklējami bērnu audzināšanā.

«Uzskatu, ka esam kļūdījušies, audzinot bērnus, neesam ielikuši atbildības izjūtu pret savu un citu dzīvību. Jāsaprot, ka likumi ir tādēļ, lai tos ievērotu, bet dažu likumu neievērošanai var būt letālas sekas. Es gribētu mest akmeni ne vien vecāku, bet arī skolas dārziņā — pēdējos gados bērnu audzināšana ir atstāta novārtā. Ir tikai bērnu tiesības, bet vairs nav pienākumu. Skolotājai, kura kopā ar bērniem sakrauj kaudzītē malku, ir nepatikšanas par to, ka viņa uzdrīkstējusies nodarbināt bērnus. Kādreiz bērni palīdzēja ēdnīcā, sakopa parku, bet tagad viņi jau pat tāfeli vairs nedrīkst noslaucīt!»

Jau ziņots, ka satiksmes negadījumā Vidzemē 11.marta rītā gāja bojā seši cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu