Traģiskā autobusa avārija Itālijā: aculiecinieki pastāsta par iespējamiem iemesliem (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Traģisko autobusa avāriju Itālijā, kur dzīvību zaudēja 38 cilvēki, varētu būt izraisījusi pārsprāgusi riepa. To, atsaucoties uz avārijā izdzīvojušas sievietes radinieces stāstīto, vēsta ārvalstu mediji.

Katastrofā izdzīvojušās sievietes radiniece pastāstījusi «Corriere Della Sera», ka izdzirdējusi skaļu blīkšķi un tūlīt pēc tam autobusa vadītājs zaudējis kontroli pār transportlīdzekli. Šo versiju apstiprinājuši arī citi aculiecinieki - tuvumā esošo automašīnu vadītāji.

Pēc viņu teiktā, autobusam pārsprāgusi pakaļējā kreisā riepa. Vienlaikus «La Repubblica», atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, ziņo, ka pašlaik kā galvenais avārijas iemesls tiek izskatīts tehniskas problēmas bremžu sistēmā.

Jau ziņots, ka Itālijas dienvidos, autobusam nokrītot no viadukta, dzīvību zaudējuši vismaz 36 cilvēki, bet vēl 11 guvuši ievainojumus.

Ārvalstu mediji vēstī, ka autobusa vadītājs arī gājis bojā.

Glābēju sniegtā informācija liecina, ka 33 cilvēku mirstīgās atliekas atrastas autobusā, bet vēl trīs cilvēki atrasti zem transportlīdzekļa.

Avārija notikusi svētdienas vakarā uz ceļa, kas savieno Bari pilsētu ar Neapoli.

Izskan pretrunīga informācija par to, no kurienes braukuši pasažieri. Vieni ziņo, ka cilvēki atgriezušies mājās pēc atpūtas pie jūras, savukārt izskan arī ziņas, ka autobusa pasažieri bijuši svētceļnieki.

Aculiecinieki ziņojuši, ka autobusam radušās problēmas ar bremzēšanas sistēmu, turklāt vieta, kur notika negadījums, ir grūti izbraucama strauju pagriezienu un stāvu nogāžu dēļ.

Braucot pa ceļu, autobuss aizķēris vairākas automašīnas, bet pēc tam izbrauca no braukšanas joslas un nogāzās.

Aplēses liecina, ka autobuss nogāzies no 25 līdz 30 metru augstuma.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu