Traģiskā avārijā pie Bauskas iet bojā trīs cilvēki; cietuši divdesmit

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

Vakar pēcpusdienā ap plkst.16 Codes pagastā pie Bauskas notikusi traģiska avārija, kurā gājušās bojā divas sievietes un bērns, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Avārija notikusi uz Bauskas šosejas, kur laikā, kad sāka krēslot, vieglā automašīna «BMW» apdzīšanas manevra laikā saslīdējusi un ietriekusies satiksmes autobusā. Traģiskajā avārijā gāja bojā visi trīs cilvēki, kuri brauca vieglajā auto - automašīnas vadītāja, 1980.gadā dzimusi sieviete, kā arī abi pasažieri - kāda pagaidām nenoskaidrota sieviete un 2003.gadā dzimis zēns.

Autobuss pēc sadursmes ieslīdējis grāvī, kā rezultātā cietuši vēl vairāk nekā 20 cilvēki, kuru dzīvībām briesmas nedraud. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, pašlaik ir apzināti 23 autobusā cietušie, taču to skaits var mainīties jo tuvākajās dienās pie mediķiem vēl var vērsties cilvēki, kuri tūlīt pēc negadījuma jutušies normāli, bet veselības problēmas sajutuši vēlāk.

Negadījuma apstākļu noskaidrošanai policija sākusi kriminālprocesu. Pašlaik vienīgā versija par avārijas iemesliem ir - tā notikusi nedroša apdzīšanas manevra dēļ. Avārija notikusi Bauskas šosejas 60,8.kilometrā.

Kā vietējam laikrakstam «Bauskas Dzīve» stāstījis Valsts policijas Bauskas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas patruļdienesta rotas inspektors Aleksandrs Sidorčiks, vieglā automašīna, kuru vadījusi kāda sieviete, braukusi virzienā no Bauskas un izdarījusi apdzīšanas manevru. Pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ viņa nav spējusi manevru veikt droši, kā rezultātā automobilis ietriecies no Rīgas braucošā SIA «Aips» satiksmes autobusā.

«Aips» vadītājs Uldis Kolužs, kurš pabijis avārijas vietā, pastāstījis, ka autobuss pēc trieciena bija noslīdējis no brauktuves un sasvēries, bet nav apgāzies. No trieciena miesas bojājumus guvis autobusa vadītājs, kuram konstatēti nopietni sasitumi, viņš nogādāts slimnīcā Jelgavā. Mediķi esot skaidrojuši, ka šofera dzīvībai briesmas nevarētu draudēt. Dažāda veida sasitumus un lūzumus guvuši autobusa pasažieri.

Apskatot notikuma vietu un pamatīgu triecienu saņēmušo autobusu, Kolužs secinājis, ka vieglais auto braucis ar ātrumu, kas, visticamāk, ievērojami pārsniedzis 100 kilometrus stundā. Brauktuve konkrētajā ceļa posmā esot labā stāvoklī.

Aculiecinieki stāstījuši, ka pēc avārijas uz ceļa bija izveidojies transporta sastrēgums vairāku kilometru garumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu