Traģiskais ugunsgrēks, kurā bojā gāja bērni - viena no neizprotamākajām ugunsnelaimēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Ugunsgrēku Pļavciemā atsevišķi mediji jau paspējuši nodēvēt par «vienu no neizprotamākajām uguns nelaimēm pēdējā laikā» - traģiskajā ugunsgrēkā svētdienas vakarā, nosmokot dūmos, bojā gāja divi zēni, bet tēvs, kurš tajā brīdī arī atradās mājās, neko nespēja darīt, lai bērnus glābtu.

<em>Ugunsdzēsēji pārsteigti par iedzīvotāju rīcību traģiskā ugunsgrēka laikā, kad sadega bērni</em>

LNT raidījums «Degpunktā» vēsta, ka septītā stāva dzīvoklis daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā aizdegās svētdien pirms pulksten 14 dienā. Degšana bija tik spēcīga, ka uguns pārmetās uz blakus esošo dzīvokli, kurš tobrīd par laimi bija tukšs. Degošajā dzīvoklī uguns sprostā palika divi bērni - piecus un septiņu gadus veci zēni un viņu tēvs, kurš ar saindēšanās pazīmēm un apdegumiem tika nogādāts slimnīcā.

Bērni ugunsgrēkā gāja bojā. VUGD pārstāvis raidījumam stāsta, ka dzīvoklim bijušas dzelzs durvis, kas apgrūtināja piekļuvi. Kad ugunsdzēsējiem izdevās iekļūt dzīvoklī, koridorā tika atrasts viens no bērniem. Uzsākot dzēšanas darbus, virtuvē tika atrasts cietušais tēvs, bet vannas istabā - otrs mazais zēns. Abiem bērniem neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi, diemžēl, konstatēja nāvi.

Paralēli cilvēku glābšanai ugunsdzēsēji ar autopacēlāju piekļuva pēdējo stāvu logiem un uzsāka intensīvu dzēšanu. Uguns tika ierobežota 20 minūšu laikā, bet glābšanas darbi beidzās tikai ap pulksten 4 pēcpusdienā. Atšķirībā no daudziem citiem ugunsgrēkiem, šeit liesmu perēkli ugunsdzēsējiem nav bijis iespējams atrast.

Ugunsgrēkā cietušās ģimenes kaimiņi raidījumam stāsta, ka ģimene dzīvojusi labklājībā, un vismaz ārēji par problēmām nekas neesot liecinājis, tāpēc šāda ugunsgrēka izcelšanās vēl jo vairāk neesot izskaidrojama. Kaimiņi ir neizpratnē par notikušo.

Šobrīd notikušā apstākļus vērtē policija.

Jau ziņots, ka Rīgā, Jukuma Vācieša ielā, svētdien kādā septiņstāvu ēkā, aizdegoties dzīvoklim, gājuši bojā divi bērni, bet viens pieaugušais cietis.

VUGD izsaukumu saņēmis plkst.13.21, jo ēkai tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji ziņoja, ka septiņstāvu ēkā no kāda pēdējā stāva dzīvokļa logiem strauji nākot ārā dūmi.

Glābējiem ierodoties notikuma vietā, bija redzams, ka liesmas apņēmušas visu dzīvokli 40 kvadrātmetru platībā. Lai iekļūtu dzīvoklī, glābēji izmantoja pacēlāju, tikmēr otra glābēju grupa mēģināja uzlauzt metāla durvis.

Likvidējot liesmas, tika konstatēts, ka ugunsnelaimē bojā gājuši 5 un 7 gadus veci bērni. Savukārt dzīvoklī esošais 40 gadus vecais pieaugušais smagi cietis un ar apdegumiem nogādāts slimnīcā.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu.

Lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloņus un citus notikušā apstākļus, kriminālprocess sākts šobrīd pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Policija šobrīd nekomentē, kādi iespējamie iemesli varētu būt traģiskajai ugunsnelaimei, taču norāda, ka pagaidām nav aizdomu par ļaunprātīgu dedzināšanu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Arī ugunsdzēsējiem nav versiju par ugunsgrēka iespējamiem iemesliem, aģentūrai LETA teica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

Sākotnējie ekspertīzes rezultāti parādījuši, ka bērni gājuši bojā no saindēšanās ar dūmiem. Noskaidrojies arī, ka bērnu tēvs nelaimes brīdī bija mājās un, iespējams, gulējis, jo iepriekšējo nakti pavadījis naktsmaiņas darbā. Bērnu māte ugunsgrēka brīdī bijusi savā darbavietā, pastāstīja Sadovskis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu