«Trek MTB» Maratonā dubultuzvaru svin «Rietumu-Delfin» komandas pārstāvji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

20.maijā Smiltenē tika aizvadīts otrais «Trek MTB» Maratona posms, kur grūtajā un tehniski sarežģītajā trasē uzvaras laurus plūca Dmitrijs Sorokins un Lelde Ardava (abi – «Rietumu-Delfin»).
 
Smiltenes posms, kas jau ir sava veida Latvijas kalnu divriteņu klasika šajā karstajā un vasarīgajā dienā pulcēja vairāk kā 600 dalībniekus, kuri veica 28 km un 48 km distanci, vairākas reizes šķērsojot ūdens šķēršļus, to skaitā Abulu. Dalībniekiem bija iespēja sacensties pa stāvākajiem Smiltenes kalniem, tehniskākajām meža taciņām un atveldzēties, šķērsojot ūdens šķēršļus pat piecas reizes Maratona distancē.
 
Pateicoties siltajiem laika apstākļiem organizatoriem nācās nodrošināt papildus dzeršanas punktu distancē, jo šādā laikā ir ļoti svarīgi, ka sacensību dalībnieki sacensību laikā uzņem pietiekoši daudz šķidruma, lai novērstu iespējamo dehidrāciju un krampjus.
 
Vissīvākā cīņa izvērtās komandu ieskaitē, kur uzvaras laurus plūca «Trek Philips», aiz sevis atstājot «Gandrs-Merida» un «MySport/Stevens» komandas.
 
Kā jau ierasts, «Trek MTB» Maratonā startēja vairāk dalībnieku kā Latvijas Valsts mežu pusmaratonā, tādējādi laužot Latvijā ierastās kalnu divriteņu sacensību tradīcijas, kad lielākā daļa dalībnieku startē īsajā, nevis garajā distancē.
 
Vīriešu konkurencē uzvarēja Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin) ar laiku 1 stunda 53 minūtes un 14 sekundes, apsteidzot tuvāko konkurentu Raivi Zīmeli (TREK-PHILIPS) par 17 sekundēm un trešās vietas ieguvēju Lauri Purniņu par 24 sekundēm (MySport-STEVENS). Kā pēc sacensībām atzina Sorokins, tad trase ir bijusi ļoti interesanta, daudz interesantāka par citiem maratoniem, kur lielākoties jābrauc pa grants ceļiem.
 
Sieviešu konkurencē ātrākā dāma bija arī iepriekšējā posma uzvarētāja Lelde Ardava (Rietumu-Delfin), kura TREK MTB Maratonu pieveica 2 stundās 16 minūtēs un 58 sekundēs, apsteidzot tuvāko sekotāju Madaru Fūrmani Fūrmani (DPA Cycling Team) par 11 minūtēm 48 sekundēm un trešās vietas ieguvēju Ingrīdu Šmiti (TREK-PHILIPS) par 13 minūtēm un 7 sekundēm.
 
Sacensību organizatori īpašu pateicību vēlas izteikt Brakovsku ģimenei un citiem smilteniešiem par palīdzību interesantās trases izveidošanā un sacensību organizēšanā.
 
Plašāku reportāža par sacensībām būs skatāma LTV7 raidījumā «Ātruma cilts» jau šo trešdien, plkst 20:30.
 
Nākošais sacensību posms dalībniekus gaidīs 10.jūnijā Apē, kas ir TREK MTB Maratonu «dzimtene». Pārējie sacensību posmi ir Talsos 1.jūlijā, Cēsīs 29.jūlijā un noslēguma posms ar balli 18.augustā Siguldā.

Rezultāti, foto un plašāka informācija par sacensībām «mtb-maratons.lv».

«Trek MTB» Maratoni ir tradīcijām bagātas riteņbraukšanas sacensības ar kalnu divriteņiem. Tās atšķiras no citām sacensībām ne tikai ar tehniskākām, interesantākām trasēm, bet arī ar atmosfēru tajās – tās rūpējas par tīru un sakoptu vidi pēc sacensībām, dāvā bezmaksas sacensības bērniem un ļauj sacensību dalībniekiem izmantot visas kalnu divriteņa tehniskās iespējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu