Trešā uzvara sērijā nodrošina Cerību kausu (219)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Draugiem.lv/dinamo

Rīgas «Dinamo» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa finālsērijas izšķirošajā mačā šodien izbraukumā tikās pret Habarovskas «Amur» komandu un izcīnīja uzvaru.

«Dinamo» sērijas ceturtajā mačā bija pārāki ar rezultātu 5:3, uzvarot visā sērijā ar 3-1 un izcīnot Cerību kausu.

Treneri šīs dienas mačam pieteikuši divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, un sastāvs bija tieši tāds pats, kā iepriekšējā spēlē.

Spēles pirmās trešdaļas pirmā puse pagāja līdzīgā cīņā un nevienai no komandām neizdevās radīt bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem un līdzsvars saglabājās arī soda minūtēs – 0:0. Pirmais noraidījums tika fiksēts perioda vidū, kad Jēkabs Rēdlihs neatļauti apturēja pretinieku, taču laukuma saimnieki nespēja atklāt rezultātu. Nedaudz vēlāk skaitliskajā vairākumā nokļuva viesi un arī «rīdziniekiem» pirmais vairākums pagāja bez vārtu guvuma.

Tomēr «Dinamo» izdevās gūt vārtus. Pēc metiena pirmais pie atsistās ripas bija Rodrigo Laviņš, kurš no vārtu priekšās pārspēja Alekseju Kuzņecovu, bet nedaudz vēlāk skaitliskajā vairākumā Oskars Cibuļskis ar spēcīgu metienu guva otros vārtus.

Perioda izskaņa «Dinamo» bija nesekmīga. Vispirms Vitālijs Pavlovs saņēma noraidījumu, bet vēlāk Jēkabs Rēdlihs un «Amur» izmantoja lielo skaitlisko vairākumu (Jevgēņijs Orlovs). Pēc zaudētajiem vārtiem ripu ārpus laukuma raidīja Kristaps Sotnieks un arī aizsargam nācās doties uz noraidīto soliņa.

Otrās trešdaļas sākumā Telkvists glāba komandu no vārtu zaudējuma, bet laukuma otrā pusē tas neizdevās Kuzņecovam, kad 3. minūtē 3:1 panāca Gunārs Skvorcovs. Pēc gūtajiem vārtiem viesi nokļuva divreiz vairākumā, taču rezultāts nemainījās. Trešdaļas 12. minūtē lielisks metiens izdevās Pavlovam, kurš guva ceturtos vārtus, bet neilgi pēc tam jaunais Māris Bičevskis ripu raidīja caur vārtsarga kājsargiem un panāca 5:1.

Piecas minūtes pirms perioda beigām otros vārtus vairākumā guva «Amur» un mājinieku spiediens pieauga ar katru minūti. Vienā no epizodēm atkal lieliski nospēlēja Telkvists, ļaujot pirms pēdējām divdesmit  minūtēm saglabāt «Dinamo» trīs vārtu pārsvaru.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus un, tuvojoties spēles beigām, «Amur» iespējas pacīnīties par uzvaru mačā un visā sērijā saruka. Pēdējā minūtē Timofejs Šiškanovs pārspēja Telkvistu trešo reizi, taču spēles uzvarētājs jau bija zināms.

Komentāri (219)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu