Trešdaļa šķirto pāru laulības izjukšanā vaino «Facebook»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Trešā daļa Lielbritānijā šķirto pāru savas laulības izjukšanā vaino sociālo tīklu «Facebook», liecina padomos šķiršanās jautājumos specializētās tīmekļa vietnes «Divorce-Online» veikts pētījums.

2009.gadā «Facebook» pie savas laulības izjukšanas vainoja tikai 20% šķirteņu.

Izvērtējot 5000 laulības šķiršanās gadījumus, izkristalizējušies trīs šķiršanās iemesli, kas saistīti ar laulāto draugu uzvedību sociālajā tīklā.

Pirmkārt, tā ir neadekvātu ziņojumu sūtīšana pretējā dzimuma pārstāvjiem, proti, flirtēšana tīmeklī. Otrkārt, virtuālo «Facebook» draugu sniegtās ziņas par laulātā drauga uzvedību un treškārt - pašķīrušos pāru nejaukie komentāri par otru pusīti.

Turklāt šāda veida uzvedība izpaužas tikai «Facebook», jo, piemēram, mikroblogošanas vietne «Twitter» pieminēta tikai 0,4% šķiršanās lietu.

«Sociālie tīkli ir kļuvuši par galveno komunikācijas instrumentu un, pēc manām domām, gūst virsroku pār mobilo telefonu īsziņām un elektroniskā pasta vēstulēm. Ja kāds vēlas ielaisties afērā vai flirtēt ar pretējo dzimumu, tā ir labākā vieta, kur to darīt,» norādīja «Divorce-Online» preses pārstāvis.

Viņš brīdināja, ka cilvēkiem jābūt uzmanīgiem ar to, ko viņi raksta, jo tiesās šie ieraksti bieži tiek izmantoti kā pierādījumi finanšu strīdos un lietās par bērnu aizbildniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu