Trim skolām Rīgā mainīs nosaukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trim Rīgas skolām tiks mainīts nosaukums - Universālā vidusskola turpmāk būs Rīgas Ķengaraga vidusskola, Rīgas Valda Zālīša pamatskola atbilstoši izglītības programmai kļūs par sākumskolu, bet Rīgas nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas nosaukums turpmāk būs Rīgas speciālā internātpamatskola bērniem ar dzirdes traucējumiem.Šāds lēmums šodien pieņemts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā. Skolas nosaukumu mainīs ar šā gada 31.augustu.

Līdzšinējās Rīgas nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas direktore Kristiāna Pauniņa skaidroja, ka termins «bērns ar dzirdes traucējumiem» konkrētāk atspoguļo atšķirības medicīniskajā un pedagoģiskajā terminoloģijā, tolerantāk un iejūtīgāk apzīmē to fiziskās attīstības traucējuma veidu, kas piemīt skolas audzēkņiem, un veido citu attieksmi sabiedrībā.

«Latvija ir pārņēmusi rietumu diagnostikas formulējumus, ka visi cilvēki ar dažādām dzirdes zuduma pakāpēm ir vājdzirdīgi, tāpēc bieži vecākos rodas neizpratne, kādēļ bērns, kuram diagnosticēta smagas pakāpes vājdzirdība, mācās nedzirdīgu bērnu internātpamatskolā,» skaidroja Pauniņa. Izmaiņas skolas nosaukumā ir apspriestas skolas pedagoģiskajā kolektīvā, ar izglītojamo vecākiem, Latvijas Nedzirdīgo savienības Rīgas biedrības pārstāvjiem.

Rīgas Universālā vidusskola vēlmi mainīt nosaukumu izteikusi jau pērn martā. Skolas direktore, kolektīvs, bērnu un vecāku pārstāvji vēlas mainīt nosaukumu, lai veicinātu skolas atpazīstamību, jo tā ģeogrāfiski atrodas Ķengaraga vidū un ir ģeogrāfiski ne tikai viena no lielākajām, bet arī viena no vecākajām izglītības iestādēm šajā rajonā - tā savu darbību sāka 1968.gadā. Skolas kolektīvs aktīvi strādā, lai izglītības iestāde kļūtu par kultūras centru Ķengaragā, - sadarbojas ar pirmsskolas iestādēm un bibliotēku «Ķengarags», skolēni vāc materiālus par Ķengaraga vēsturi un iesaistās apkārtnes sakopšanā, kā arī piedalās labdarības akcijās.

Aptaujājot 207 skolēnus, 412 skolēnu vecākus un 72 pedagoģiskos un tehniskos darbiniekus, Rīgas Ķengaraga vidusskolas nosaukumu par vislabāko atzinuši 73% aptaujāto.

Savukārt Rīgas Valda Zālīša pamatskolas nosaukums jāmaina, jo tas kļuvis maldinošs un neatbilst Vispārējās izglītības likuma prasībām, kas nosaka, ka pamatskolās īsteno pilnas pamatizglītības programmas no 1. līdz 9.klasei. Tā kā Rīgas Valda Zālīša pamatskolā tiek īstenota tikai pamatizglītības pirmā posma izglītības programma no 1. līdz 6.klasei, tad skola pēc struktūras un mācību procesa organizācijas ir sākumskola.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu