Trīs brāļi no Latvijas izstrādājuši spēli mobilām ierīcēm «iRabbit» (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Trīs brāļi no Latvijas izstrādājuši un sākuši starptautiskajā interneta veikalā «iTunes App Store» pārdot izklaidējošu spēli «iRabbit» («iTrusis»), kur dažādas sarežģītības līmeņos jātiek galā ar truša barošanu, biznesa portālam «Nozare.lv» pavēstīja viens no izstrādātājiem Dāvis Knopkens.

Dāvis, kurš ir Saldus 2.vidusskolas 9. klases skolnieks, informē, ka viņš bijis atbildīgs par spēles grafisko noformējumu, galvenais programmētājs bijis brālis Andris, kas studē Latvijas Universitātes (LU) datorikas fakultātē, bet spēlēs mūziku un skaņas izstrādājis brālis Viesturs.

Šī nav brāļu pirmā spēle. Viņi iepriekš piedalījušies Latvijas spēļu izstrādātāju konkursos «Indago 2009», kurā ieguva otro vietu, un »«Beidz runāt, sāc darīt» (BRSD) 2008», kurā uzvarēja, taču šī ir pirmā operētājsistēmas «iOS» aplikācija, raksta D.Knopkens. «iOS» ir «Apple» ražoto mobilo ierīču operētājsistēma.

«Spēli apzināti veidojām bez vardarbības, ar ko mūsdienu jaunieši saskaras pārāk bieži, un tādu, kas attīsta loģisko domāšanu,» informē D.Knopkens un piebilst, ka spēli var spēlēt gan bērni, gan pieaugušie, jo augstākie līmeņi prasot piepūli.

Spēle veidota gadu - darbs sākts 2011.gada 15.augustā un spēle klajā laista 2012.gada 16.augustā. D.Knopkens informē, ka pirmajās dienas kopš spēles ievietošanas «iTunes» veikalā jau pārdoti un lejupielādēti vairāk nekā 20 eksemplāri. Spēle maksā 79 eiro centus (aptuveni 55 santīmus).

Kā konstatēja «Nozare.lv», «iRabbit» ir pieejams arī «Android» operāciju sistēmas mobilām ierīcēm, un to var lejupielādēt bez maksas interneta veikalā «Google Play».

Nākotnē Knopkeni plāno izveidot vairākas mācību aplikācijas operētājsistēmai «iOS», piemēram, «ķīmisko elementu periodisko tabulu ar ķīmisko elementu aprakstiem - vērtībām, utt.».

Kā raksta starptautiskie informācijas tehnoloģiju portāli, «iTunes» veikalam ir samērā stingri kvalitātes standarti, kas jāiztur visām aplikācijām, iekams tās piedāvā pārdošanai vai lejupielādei.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu