Trīs mazi faraoniņi un citi retumi suņu izstādē Ķīpsalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. un 19. septembrī Ķīpsalā Starptautiskajā suņu izstādē pirmoreiz varēs aplūkot īstus retumus – amerikāņu kailo terjeru un trīs mazus faraoniņus jeb faraonu suņu kucēnus un viņu mammu, kas tiek uzskatīta par, iespējams, vissenāko suņu šķirni pasaulē. Kopumā izstādē varēs aplūkot aptuveni 1500 visdažādāko šķirņu suņus no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Norvēģijas un Šveices.

Starptautiskā suņu izstāde notiek lielākā pasākuma dzīvnieku mīļotājiem – starptautiskās mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādes «Pet Ekspo 2010» – laikā.

Būs aizraujoša pasākumu programma. Līdztekus suņu šķirņu vērtēšanai ringos apmeklētāji varēs vērot virkni aizraujošu pasākumu. Abās izstādes dienās plašā pasākumu programma sāksies ar vispārējā paklausības kursa un adžiliti sacensībām. Tām sekos kucēnu parāde «Best Baby» un zoosalona «Aramiss» teatralizēts suņu kostīmu šovs"D’Artanjans un trīs musketieri” un publikas iecienītā, aizraujošā suņu modes skate ar jaunākajiem 2011. gada modeļiem. Apmeklētāji varēs vērot arī apsardzes suņu darbu – kā jāaiztur likumpārkāpējs vai jāatrod kāds noslēpts priekšmets. Šo un vēl citas atraktīvas, teatralizētas ainiņas demonstrēs apsardzes firmas četrkājainie darbinieki ar saviem saimniekiem. Lai sagādātu prieku ikvienam apmeklētājam, suņu saimnieki kopā ar saviem dresētajiem mīluļiem – trīs vācu aitu suņiem – demonstrēs dažādas sadzīviskas ainiņas, kurās suņi rādīs gan savu dejotprasmi, gan arī to, kā, izmantojot suņa gudrību un paklausību, ir iespējams atvieglot ikdienas mājas rūpes.

Savukārt svētdien, 19. septembrī, plkst. 15.30 sāksies jauno suņu pavadoņu – hendleru – sacensības, kur tiks demonstrēta sava un četrkājaino mīluļu māka un paklausība. Tradicionāli abu izstādes dienu noslēgumā no plkst. 16.00 izstādes suņi sacentīsies par titulu «Best in Show».

Ķīpsalā pirmoreiz – faraonu suņi un amerikāņu kailais terjers
Suņu izstādē Ķīpsalā varēs aplūkot neparasti skaisto un eleganto faraonu suņa mammu Fifu un tās trīs četrus mēnešus vecos kucēnus, kas ir dzimuši tepat Latvijā. Kopumā Latvijā ir nu jau seši šīs retās šķirnes pārstāvji.

Pastāv uzskats, ka šie suņi radušies pirms 6000 gadiem Senajā Ēģiptē. Par faraonu suņiem klīst leģendas, to attēli rotājuši vāzes un apbedījumu vietas. Vēlāk tie nonākuši romiešu imperatoru villās Maltā un Madeirā. 6000 gadu garumā tur tie spēja saglabāt savu pirmatnējo izskatu, līdz 19. gs. nonāca Eiropā. Graciozais, īsspalvainais, rudais suns ar dzintarkrāsas acīm izstaro grāciju, spēku, brīvību un cieņu. Cauri gadsimtiem tas ir saglabājis savu mednieka instinktu. Taču tas ir arī lielisks kompanjons un ģimenes mīlulis, īsts mīlestības iemiesojums.

Atšķirībā no faraonu suņa amerikāņu kailais terjers ir jauna šķirne, kas reģistrēta tikai 2004. gadā. Tādēļ nav brīnums, ka Latvijā dzīvo tikai divi šīs šķirnes pārstāvji. Šīs šķirnes sākums ir datējams ar 1972. gadu un ir saistīts ar retterjeriem, kam laiku pa laikam dzimuši kucēni bez spalvas. Šie suņi, kuru vienīgais apspalvojums ir tikai uzacis un ūsas, ir viegli kopjami un ļoti piemēroti alerģiskiem cilvēkiem. Šiem suņiem piemīt terjeriem raksturīgais kustīgums un mednieku instinkts, un tie arī lieliski iekļaujas ģimenē. 

Norises vieta un laiks:
18. un 19. septembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam – ieeja bez maksas!
Bērniem no 4 līdz 18 gadiem – Ls 2
Pensionāriem – Ls 2
Pieaugušajiem – Ls 3
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm – ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) – Ls 7,50

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu